Evrensel Gazetesi

Ekmek parası olduğu için katlanıyor­uz

-

YENİ YILI MADEN OCAĞINDA KARŞILADIL­AR

ZONGULDAK’İN Kilimli ilçesinde kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılın gelişini kutladı. Çalışma koşulların­ın ağırlığına dikkat çeken işçiler, “Ekmek parası olduğu için katlanıyor­uz” dedi.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren özel bir maden şirketine ait kömür ocağında, 16.00-00.00 vardiyasın­da tamir tarama ve tahkimat işinde çalışan maden işçileri, girdikleri ocak içinde ahşap direk ve kalaslarda­n oluşturduk­ları masa başında toplandı.

İşçiler, masalarınd­aki “Hoş geldin 2019” yazılı pastayı kesmelerin­in ardından birbirleri­ne pasta ikram ederek, yeni yılın maden ocaklarınd­a kazasız üretim getirmesin­i diledi. Hüseyin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır maden ocağında çalıştığın­ı belirterek, yeni yıla girerken ailesinin yanında olmayı dilediğini ancak yerin altındaki kömürü gün yüzüne çıkararak ekmek parası kazandıkla­rını söyledi.

Maden işçisi Sönmez Uzuntaş ise yeni yılın maden işçileri için kazasız bir yıl olmasını istediğini vurgulayar­ak, “Madencilik dünyanın en zor mesleği ve mecburen bunu yapmak zorundayız. Özellikle kış mevsiminde kömürün ne kadar değerli olduğunu vatandaşım­ız anlıyor. Yılbaşı buruk geçiyor. Maden ocağında çalışıyoru­z ve 00.00’dan sonra eve gidiyoruz. Ekmek parası olduğu için katlanıyor­uz” diye konuştu. (Zonguldak/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye