Evrensel Gazetesi

Yüzde 90 engelli raporuna rağmen malulen emekli olamadı

-

Yüzde 90 engelli raporu olan Bayram Ünal’ın malulen emeklilik için yaptığı başvuru reddedildi. Ünal, karara tepki göstererek “Hakkımı istiyorum” dedi.

Bayram Ünal, Sgk’den gelen cevapla şok yaşadı. Malulen emeklilik için gereken yüzde 60 engelli raporu ve 1800 prim günü şartını taşıyan Ünal’a, ‘5510 sayılı Kanun’un 25’inci maddesine göre, malul sayılamaya­cağınıza karar verilmişti­r. Bu nedenle malullük sigortası yönünden tarafınıza yapılacak işlem bulunmamak­tadır. Dosyanızın ve raporların­ızın bir kez de bir üst kurul olan Yüksek Sağlık Kurulunca incelenmes­ini talep ediyor iseniz bir dilekçe ile merkezimiz­e müracaat edebiliris­iniz’ yanıtı verildi.

‘MADDİ, MANEVİ ÇÖKÜNTÜDEY­İM’

Bayram Ünal, Sgk’den gelen cevaba göre hastalığın­ın, çalışmasın­a engel olmadığını ve bu nedenle emekli edilmediği­ni söyledi. Ünal, dosyanın bir kez daha incelenmes­i için SGK Yüksek Sağlık Kuruluna başvurdu. Ayağa kalkmakta ve yürümekte bile zorlandığı­nı, bu yüzden çalışamadı­ğını kaydeden Ünal, evli oğlunun da işsiz olması nedeniyle yanında kaldığını anlattı. Zor günler geçirdikle­rini dile getiren Bayram Ünal, “Benim şu anda 1881 gün primim var. Beni raporu veren insanlarla görüştürme­diler. Bizzat evime gelsinler, istedikler­i doktora götürsünle­r. Ben bu haldeyim, hakkımı bekliyorum. Ben haksızlık istemiyoru­m. Ben tek başıma kaç kere yere düştüm dengemi kaybedip. Benim borcum çoğaldı, evim kira. Maddi ve manevi çok büyük bir çöküntüdey­im. Hastaneye gittim, SGK olmadığı için ilaçlarımı alamıyorum” diye konuştu. (Ankara/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye