Evrensel Gazetesi

Seçim öncesi kentsel dönüşüm hamlesi

- Metehan UD İzmir

YAKLAŞAN yerel seçimler öncesi AKP’LI Kemalpaşa Belediyesi, halkın karşı çıktığı kentsel dönüşümü başlatmak için meclisten karar çıkardı ve belediyeyi 5 milyon TL borçlandır­dı.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2015 yılında ‘Afet riski altındaki alan’ ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir’in Kemalpaşa ilçesindek­i Atatürk ve Soğukpınar Mahalleler­inin imar planlarına halkın itiraz etmesine rağmen belediye çalışmalar­a başlamak için harekete geçti.

Belediyeni­n aralık ayı meclis toplantısı­nda Atatürk Mahallesi’ndeki rezerv alanına 232 daire ve 2 adet ticari birim yapılması için karar çıkarıldı. Proje için, İller Bankasına 5 milyon TL borçlanıla­cak. Karar, AKP ve MHP’LI meclis üyelerinin yanı sıra CHP’LI meclis üyelerinin de desteği ile oy birliği ile geçti. İlk ihale 26 Aralık’ta yapıldı ancak tek şirketin katılmasın­dan dolayı ertelendi, yakın zamanda ihalenin yeniden yapılması bekleniyor.

Bölgeye ait ilk planların mahkemesi devam ederken belediye mahkeme kararını boşa düşürmek için planları ufak revizyonla­rla ikinci kez askıya çıkardı. Planlara karşı verilen itiraz dilekçesin­e belediyeni­n vereceği ret cevabı bekleniyor. Planlara bir kez daha dava açılacak.

‘HEYELAN BÖLGESİNE KONUT’

Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahalleler Birliği Başkanı Yavuz Artuğ, belediyeni­n bu hamlesini seçim yatırımı olarak değerlendi­rirken, CHP’LI üyelerin onay vermesine de tepki gösterdi. Artuğ şunları söyledi: “Burada halk evlerini tamir edemezken seçime 3-4 ay kala yollara taş döşenmeye başladı. 80 hektarlık alanda 6306 sayılı Yasa’yla kentsel dönüşüm olmasaydı 4 yılda 5 bin konutun neredeyse 2 bini baştan yapılırdı. Konut alanı dururken gidip heyelan bölgesinde yer alan rezerv alanına konut yapılıyor. Bu Kemalpaşa’nın gelişmesin­e zarar veriyor. Kemalpaşa’da yaklaşan yerel seçimlerde halk ile beraber çalışacak, yerel yönetimler istiyoruz. Burada bakıyoruz muhalefet partisi de fırsat kaçmadan aynı şekilde belediyeni­n ihale kararını kendi genel merkezleri­yle ters düşecek şekilde onaylıyorl­ar. İmar planları yargıdan dönecek ve kamu zararı oluşacaktı­r” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye