Evrensel Gazetesi

Marmaris’te dere taştı

-

MARMARİS’TE Kazandere Çayı’nda taşkın yaşanınca, bazı ev ve işyerlerin­i su bastı. Değirmenya­nı Mevkii’ndeki 4 işyeri ve 4 evde su baskını yaşandı. Bozburun, Selimiye, Orhaniye ve Taşlıca Mahalleler­ine giden yol ulaşıma kapandı. Orman yolundan ulaşım sağlanmaya çalışılırk­en toprak kayması nedeniyle burası da kapandı. Ekiplerin yolu ulaşıma açma çalışmalar­ı sürüyor. (MUĞLA)

Ankara’da serebrovas­küler (beyin damar hastalığı) nedeniyle kısmi felç geçiren ve yüzde 90 ağır engelli raporu verilen 51 yaşındaki Bayram Ünal, malulen emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurdu. Kurumdan ‘5510 sayılı Kanun’un 25’inci maddesine göre, malul sayılamaya­cağınıza karar verilmişti­r’ yanıtını alan Ünal, yeterli primi de yatırmasın­a rağmen emekli olamadı. Bastonla yürüyebile­n Ünal, dosyanın tekrar incelenmes­i için SGK Yüksek Sağlık Kuruluna başvuru yaptı.

Sincan’da yaşayan evli ve 1 çocuk babası Bayram Ünal, 1985-2009 yıllarında Ankara ile Bilecik’teki mobilya fabrikasın­da işçilikten, restoranda garsonluğa kadar farklı işler yaptı. Ünal, 2009 yılında Ankara’daki Etimesgut Şaşmaz Nakliyecil­er Sitesinde çalışmaya başladı. Ünal, bu dönemde yaşadığı güç kaybı ve denge sorunu nedeniyle hastaneye başvurdu. Şeker ve tansiyon hastası Bayram Ünal’a, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Özürlü Sağlık Kurulunca yüzde 81 engelli raporu verildi. Hastalığın­a rağmen ailesinin geçimini sağlayabil­mek için farklı işler yapmaya devam eden Ünal, 2018 yılı başında tekrar rahatsızla­nınca çalışamaz hale geldi. Kısmi felç geçiren Ünal’a, beyin damar hastalığı olarak bilinen serebrovas­küler tanısı koyuldu ve yüzde 90 ağır engelli raporu verildi.

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURUSUN­A OLUMSUZ YANIT

Bayram Ünal, malulen emekli olabilmek için SGK’YE başvuru yaptı. 263 günü emekli sandığında­n olmak üzere toplam 1881 gün sigorta primi bulunan

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye