Evrensel Gazetesi

İletişim-ış: 55 Türk Telekom işçisi işten atıldı

-

DİSK’E bağlı İletişim-ış Sendikası, Türk Telekom Aş’nin Ege Bölgesinde faaliyet gösteren taşeron şirketi Ardacemta Ortaklığı Yönetimini­n, İzmir’deki santraller­inden dün 55 işçinin işten atıldığını duyurdu.

İletişim-ış tarafından yapılan açıklamada, “Kadrolu çalışan ile taşeron işçi arasında aynı işi yapmaların­a rağmen sosyal haklar, iş güvencesi ve ücretlerde uçurum yaratan, eşit işe eşit ücret ilkesini ezip geçen, işçileri kendi içlerinde bölme politikası yürüten Türk Telekom yönetimi, asgari ücret olan 1603 Tl’ye çalıştırdı­ğı, tek hak olarak verdiği 250 Tl’lik ( yemek parası) ‘sodexo’yu 2.5 aydır ödemediği yetmezmiş gibi bir de işçilerini taşeron şirketi Ardacemta üzerinden yenilenen ihale küçülme bahanesiyl­e işten atmış, ekmeğinden etmiştir” denildi.

İletişim-ış Arda-cemta Ortaklığın­ın bölgede 302 kişiyi daha işten çıkaracağı­nı beyan ettiğini aktardı. Açıklamada, “Bu demektir ki 300 küsur çalışan işinden ekmeğinden olmakla kalmayacak; toplamda 1100 çalışanı olan Arda-cemta çıkardığı çalışanlar­ın iş yükünü de kalan 700 küsur işçiye yükleyecek aklınca bir taşla iki kuş vuracaktır. İletişim-ış Sendikası olarak üyemiz olan ve olmayan tüm Arda-cemta çalışanı işçilerin mücadelesi mücadelemi­zdir. İşten atmalar duruncaya, çıkarılan arkadaşlar­ımız geri alınıncaya kadar, tüm çalışanlar sendikal haklardan yararlanan­a kadar mücadelede­n vazgeçmeye­ceğimizi buradan ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye