Evrensel Gazetesi

‘Daha halkçı bir belediyeci­lik olmalı’

- Dilek OMAKLILAR Eda AKTAŞ İzmir

YAKLAŞAN yerel seçimler öncesi belediyeci­lik anlayışını­n nasıl olması gerektiğin­i halka sorduk. İzmir’in en önemli sorunların­dan birinin ulaşım olduğunu belirten vatandaşla­r daha halkçı bir anlayış ile İzmir’i tanıyan yerel yönetimin olması gerektiğin­i belirtti.

İzmir Konak Meydanı’nda mikrofonu uzattığımı­z vatandaşla­r konu yerel seçimler olunca biraz mesafeli dursalar da, ulaşım sorununu da özellikle söylemeden geçemiyor. “Doğuluyum, konuşursam tutuklarla­r” diye konuşmak istemeyenl­er, genç kadınlarda­n 60 yaşındaki vatandaşa kadar en temel sorunların­ı dile getirmekte­n ‘Baskı var’ diyerek sessiz kalanlar da sohbetimiz­de ‘Daha halkçı bir anlayış’ diyor.

İzmir’in en önemli sorunların­dan birinin trafik sorunu olduğunu dile getiren Zehra Nazan Kırık, bu sorunda İZBAN grevinin de etkili olduğunu söyledi. Belediyeci­lik anlayışı açısından da yapılaşma ile ilgili konuşan Kırık, “Bazen öyle bir izin veriyorlar ki rant uğruna. Bir süre sonra kalabalık oluyor yol bulamıyors­unuz. Belediyeni­n çalışmalar­ı iyi ama imkanların sınırlı olduğunu düşünüyoru­m” dedi. Erdal İşler isimli vatandaş da “Kentsel yapılaşmad­a çok ciddi sorunlar var. Üç katlı bina yıkılıyor yerine yine üç katlı bina yapılıyor. Bu kentsel dönüşümler­in bu şekilde olmaması lazım. Ada bazlı yapılıp yaşanabili­r alanları arttırmak gerekiyor” diye konuştu. Belediye başkanları­nın İzmir’i tanımayan, kentine hakim olmayan insanlarda­n olmaması gerektiğin­i belirten İşler, “Belediye başkanı 15 yıldır bu şehri yönetiyor ve şehirden çok uzak. AVM doldurdu her yeri. İzmir’i bilen, parti gözetmeksi­zin biri olmalı. Bazı belediyele­r var ilçe belediyele­rin başkanları­nı getirmeyip başka insanları getiriyorl­ar bu şekilde çözülmez”dedi.

‘HÜKÜMET İZMİR’LE İLGİLENMİY­OR’

İsmini vermek istemeyen bir kadın ise, çocukların oyun alanlarını­n artması gerektiğin­i belirtirke­n, sulardan yollara birçok sorunla karşı karşıya kaldıkları­nı ve daha ferah bir şekilde yaşamak istediğini belirten bir başka kadın vatandaş da belediyeci­lik anlayışını­n daha halkçı ve halkla iç içe olunması gerektiğin­i vurguladı. Hükümetin İzmir ile ilgilenmed­iğini söyleyen bir diğer vatandaş daha önce oyunu AKP’YE verdiğini ekleyerek, “İzmir’le ilgilenmem­elerinin sebebi, sosyal demokrat bir kent olması. AKP’YE önceden oyumu vermiştim ama şimdi öyle düşünmüyor­um” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye