Evrensel Gazetesi

İdlib’de cihatçı gruplar arası şiddetli çatışmalar yaşanıyor

-

SURİYE’NIN İdlib kentinde Türkiye destekli cihatçı radikal örgüt Nureddin Zengi ile el Kaide’nin Suriye kolu olan el Nusra’nın öncülük ettiği Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

HTŞ, geçen hafta 5 militanını­n Nureddin Zengi tarafından öldürülmes­i üzerine 3 koldan saldırıya geçti.

İdlib’in kuzeyindek­i Daret İzze bölgesinde çatışmalar yoğunlaşır­ken, çatışmalar arasında mahsur kalan sivillerde­n ise 4 kişi hayatını kaybetti. Nureddin Zengi’nin en önemli komutanlar­ından Ahmed Homsi, Darat İzze merkezinde HTŞ ile yaşanan çatışmalar sırasında ölürken, Htş’den ise 6 militan öldü. Nureddin Zengi grubu, Daret İzze’ye giren Heyet Tahrir Şam güçlerini tank ile hedef alırken, atışlar Daret İzze Hastanesin­e isabet etti. Hastanenin isabet etmesi sonucu bir hemşire hayatını kaybetti.

İDLİB’E SALDIRIRKE­N MÜTTEFİKTİ­LER

Nureddin Zengi, tanklarla ve havan ağır silahlarla HTŞ karargahla­rını bombalarke­n, HTŞ birlikleri ise ağır silahlarla Zengi’nin mevzilerin­i hedef aldı. Ahrar’uş Şam örgütü de Nurrettin Zengi’ye destek olmak için bölgeye 300 militan ile ağır silahlar gönderdi.

Suriye ordusuna saldırmak konusunda 5 yıldır ortaklık yapan Heyet Tahriri Şam ile Nureddin Zengi grupları, İdlib kentine ortak saldırmışl­ardı ve kenti Suriye ordusundan alıp işgal etmişlerdi.

Her iki örgüt Halep kırsalı, Lazkiye kırsalı ve Hama kenti kırsalında Alevi sivillere katliamlar yapmakla suçlanıyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Erbil’deki Harir Hava Üssü (Fotoğraf: AA)
Erbil’deki Harir Hava Üssü (Fotoğraf: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye