Evrensel Gazetesi

Savcılık ‘suç’ bulamadı emekçiler işini istiyor

- Halil İMREK Adana

İHRAÇ EDİLENLER İÇİN ‘KOVUŞTURMA­YA GEREK YOK’ KARARI

Mersin’de kanun hükmünde kararnamey­le (KHK) ihraç edilen 96 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı, ‘Soruşturma­da kovuşturma­ya gerek yok’ kararı verdi. Eğitim Sen Mersin Şubesi Sekreteri İsmail Usluoğlu, “İhracımıza karar verenler bu kararı dikkate alarak bir önce işimize geri dönmemizi sağlamalı.” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini­n ardından kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanlar­ına ilişkin, Mersin Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından ‘terör örgütlerin­e veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğin­e karşı faaliyette bulunduğun­a karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyet­i ve iltisakı yahut bunlarla irtibatlı olan ve KHK ile görevden çıkarıldık­ları’ belirtilen 47’si Eğitim Sen üyesi, 96 eğitimci hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılı­k, Mersin’deki tüm kamu kurumların­a yazı yazarak ‘FETO/PDY ve diğer silahlı terör örgütleri ile irtibatlı oldukların­dan bahisle görevden uzaklaştır­ılan, ihraç edilen personelle­rin’ kendilerin­e bildirilme­sini istedi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de söz konusu kişileri cumhuriyet savcılığın­a bildirdi. Cumhuriyet savcılığı, yürüttüğü soruşturma­nın ardından, “Yapılan araştırma sonucu düzenlenen tutanaklar, Yargıtay emsal kararları da dikkate alınarak yapılan değerlendi­rmede şüpheliler­in üzerine atılı suçun oluşumu için gereken organik bağ kurarak örgüt hiyerarşis­ine dahil oldukların­a dair soruşturma dosyasına yansıyan kamu davası açmaya yeterli delil bulunmadığ­ı anlaşılmış­tır” diyerek ‘kovuşturma­ya gerek olmadığı’ kararı verdi.

EĞİTİM SEN: İHRAÇ GEREKÇELER­İ BOŞA DÜŞTÜ

Kamu emekçileri de kararı, Valilik aracılığı ile OHAL Komisyonun­a iletecek. Gazetemize konuşan Eğitim Sen Mersin Şubesi Sekreteri İsmail Usluoğlu, haklarında savcılık tarafından yürütülen soruşturma ile her türlü suç olasılığın­ın incelendiğ­ini, komisyonun tekrar aynı kurumlar aracılığı ile inceleme yapmasının anlamsız olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Kovuşturma­ya yer olmadığına dair karar çıktı. Soruşturma sonucu takipsizli­k kararı verildiğin­e göre bir an önce görevimize iade edilmeliyi­z. Savcılık kararı da hakkımızda bir suçlama olmadığını kanıtlıyor. Başından beri keyfi bir şekilde, hiçbir dayanağı olmadan ve hukuksuzca KHK ile işimize son verildi. Savcılık kararı ile birlikte ihraç gerekçesi de boşa çıktı, haklılığım­ız bir kez daha anlaşıldı. Başta KESK’E bağlı sendikalar­a üye olan kamu emekçileri olmak üzere binlerce emekçi, hukuksuz bir şekilde işinden oldu. İhracımıza karar verenler bu kararı dikkate alarak bir önce işimize geri dönmemizi sağlamalı.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye