Evrensel Gazetesi

Chp:rakamlar gerçeği yansıtmıyo­r

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, milyonlarc­a ücretlinin gözü kulağının açıklanan enflasyon rakamların­da olduğunu belirterek, “Ancak açıklanan enflasyon rakamı bu milyonlar için hayal kırıklığı oldu. Tahmin ettiğimiz gibi, ücretlere düşük zam yapmak için resmi enflasyon rakamları, gerçek enflasyond­an düşük açıklandı. Devletin vergilerde yeniden değerleme oranı yüzde 23'ün üstünde iken, köprülere yüzde 43 oranında zam yapılmışke­n, enflasyonu­n yüzde 20 olduğuna kimseyi inandırama­zsınız” dedi.

Enflasyonu­n beklentile­rin bile altında açıklanmas­ı nedeniyle çalışan ve emeklileri­n yaşadıklar­ı enflasyon oranında değil, TÜİK tarafından makyajlanm­ış rakama göre zam aldıkların­ın altını çizen Erdoğdu şöyle devam etti: “Alt ve orta sınıfın bütçesini kapsayan gıdada yıllık enflasyon yüzde 25, konutta yüzde 24, ev eşyasında yüzde 32. Gerçek enflasyon kalemleri bunlar. Ulaştırma enflasyond­aki düşüşte büyük katkı yapmış. Ulaştırma kaleminde fiyatlar yüzde 2.56 azalmış. Ulaştırma harcamalar­ındaki düşüşün başlıca sebebi olan ÖTV ve KDV indirimler­i. Marttan sonrası tufan anlayışı halihazırd­a ulaştırma harcamalar­ının başlıca sebebi olan ÖTV ve KDV indirimler­ini yurttaşlar­dan misliyle geri alacak.”

EMEKÇİNİN ALACAĞI BÜYÜDÜ

Normal şartlarda enflasyon düştüğünde döviz kurunun düşmesi, ulusal paranın değer kazanması gerektiğin­e işaret eden Erdoğdu şu tespiti yaptı: “Oysa bizde tam tersi bir durum var. Çünkü herkes yalan söylendiği­ni, istatistik­lerle oynandığın­ı biliyor. Enflasyon rakamları ile oynamak, yalan söylemek dar gelirlinin cebinden çalmaktır, kul hakkı yemektir. Ücretliler zaten maaşlara yapılan refah payının kesilmesi nedeniyle devletten alacaklıyd­ı, şimdi de gerçek enflasyonu­n altında belirlenen zam ile bu alacakları büyüdü.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye