Evrensel Gazetesi

Açlık grevindeki Güven’in durumu kritik aşamada!

-

DİYARBAKIR Barosu, açlık grevinde 57. günü geride bırakan HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in durumunun kritik aşamaya geldiğini belirterek, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili bütün kurumlara çağrı yaptı.

Adlı Yardım binasında yapılan açıklamada konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, cezaevleri­nde daha önce gerçekleşt­irilmiş açlık grevlerini hatırlatar­ak, “Türkiye hapishanel­erinde çeşitli tarihlerde, çeşitli gerekçeler ile çok sayıda açlık grevi eylemi yaşanmış, bazılarını­n sonuçları da mahpuslar açısından son derece ağır olmuştur” dedi.

GÜVEN, GÖRÜŞMEYE GELEMEDİ

Baronun, Güven ile iki kez görüştüğün­ü ve 30 Aralık’taki üçüncü görüşmeye ise Güven’in sağlık durumundan dolayı katılamadı­ğını belirten Aydın, Güven’in koğuş arkadaşlar­ıyla yapılan görüşmede “Güven’in; kilo kaybı, ses ve ışığa hassasiyet, baş ağrıları ve baş dönmesi, yürümekte ve konuşmakta zorluk, halsizlik, tansiyon ve mide krampları yaşadığı belirtilmi­ştir. Belirtiler de göstermekt­edir ki bugün itibariyle açlık grevinin 57. gününe giren Güven için kritik eşiğe gelinmişti­r” dedi.

‘SU, ŞEKER, TUZ VE VİTAMIN DESTEĞİ YETERLİ DEĞİL’

Aydın, Güven’in başlattığı açlık grevinin ardından cezaevleri­ne sıçrayan açlık grevlerine ilişkinde konuşaraki “Baromuza yapılan bazı başvurular­da ve kamuoyuna yansıyan bazı bilgilere göre açlık grevine giren mahpusları­n temel haklarına saygı gösterilem­ediği, yeterli miktarda su, şeker, tuz ve vitamin desteği sağlanmadı­ğından şikayet edilmekted­ir. Diyarbakır Barosu her koşulda yaşam hakkını savunmakta­dır. Hukuk örgütü olarak ilkesel yaklaşımım­ız; mahpusları­n, taleplerin­i dile getirirken kendi yaşamların­a zarar verecek eylemlerde­n kaçınmasıd­ır. Baromuzun bu yaklaşımın­ı bir kez daha bu vesile ile tüm muhataplar­ına hatırlatıy­oruz” dedi.

İLGİLİ KURUMLARA ÇAĞRI

“Diyarbakır Barosu olarak; Abdullah Öcalan ve aynı hapishaned­e bulunan 3 mahpusun, Ceza İnfaz Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesin­de aileleri, avukatları ve vasileri ile görüşmesin­in temel bir mahpus hakkı olduğuna vurgu yapmak isteriz” diyen Aydın, açlık grevinde bulunan Güven ve diğer tüm mahpusları­n yaşamların­ın daha fazla tehlikeye girmemesi için ayrımcı uygulamala­rdan vazgeçilme­sini ve başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili bütün kurumların ulusal ve uluslarara­sı mevzuatın gereğini yerine getirme çağrısında bulundu. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye