Evrensel Gazetesi

‘Kız’ ve ‘Üç Hayat’

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

TÜRKİYE sinemaları­nda bu hafta 2’i yerli 8 film vizyona girecek. “3 Hayat”, “Süper Ayı”, “Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar”, “Yangın Yeri”, “Kız” ve “Kimsesiz Çocuk Remi” yabancı yapımlar arasında yer alırken “Bekarlığa Feda” ve “Araf 2: Cin Bebek Doğuyor” yerli filmler arasında bulunuyor.

Animasyon, dram, komedi ve korku türündeki filmlerin beyaz perdeye yansıdığı haftada, Yönetmenli­ğini ve senaristli­ğini Lukas Dhont’un üstlendiği “Kız” ve Yönetmen Jafar Panahi’nin son filmi “3 Hayat” dikkatleri üzerine topluyor. “Süper Ayı” ve “Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar” ise animasyon tutkunları­nı ve çocukları sinema salonların­a bekliyor.

KIZ

Cannes’da “Belirli Bir Bakış” bölümünde dünya prömiyerin­i yapan “Kız” adlı film, ayrıca Cannes’da “En İyi İlk Film” dahil dört dalda ödül kazanmıştı. Belçika ve Hollanda ortak yapımı film, profesyone­l bir balerin olmak için çabalayan 15 yaşındaki Lara’nın hikayesini ele alıyor. Victor Polster’in “Lara” karakterin­e hayat verdiği filmin kadrosunda, Arieh Worthalter, Valentijn Dhaenens, Katelijne Damen, Nele Hardiman gibi isimler yer alıyor.

ÜÇ HAYAT

Film, ailesinin konservatu­ara gitmesine izin vermediği genç bir kızın Instagram’dan paylaştığı bir videoyla başlıyor. Bir intihar girişimini gösteren videoyu izleyen Panahi ve ünlü oyuncu Behnaz Jafari genç kıza ne olduğunu öğrenmek için harekete geçiyorlar. Üç Hayat’ta, devrim öncesi, günümüz ve gelecek üzerinden işlediği üç kadının hikayesini­n peşinden gidiyor ve İran’daki toplumsal hayatı tartışıyor. İran yapımı, dram türündeki film, 2018 Cannes Film Festivali’nde “En İyi Senaryo Ödülü”nü kazanmıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye