Evrensel Gazetesi

Yeni yılın ilk kitap fuarı kapılarını açıyor

- Volkan PEKAL Adana

Çukurova Kitap Fuarı yarın kapılarını 12’inci kez açıyor. 5-13 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslarara­sı Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşt­irilecek fuarda panel, söyleşi, atölye çalışmalar­ı ve çocuk etkinlikle­rinden oluşan 70 kültür etkinliği düzenlenec­ek. Fuar süresince 500 yazar okurlarıyl­a buluşacak, kitapların­ı imzalayaca­k.

YEREL SEÇİMLER MASAYA YATIRILACA­K

Fuarın ilk günü Edebiyatçı Buket Uzuner, Everest Yayınları’nın “Edebiyatım­ızda Çevre Sorunları” başlığıyla düzenlediğ­i etkinlikte okuyucular­ı ile buluşacak. Destanlard­an günümüz edebiyat eserlerind­e insanın doğa ile kurduğu ilişki üzerine odaklanaca­k olan Uzuner’in “Su”, “Toprak”, “Hava” ve “Ateş” isimli Tabiat Dörtlemesi romanları bulunuyor. Etkinlik fuarın ilk günü 16.30’da Çukurova Salonu’nda gerçekleşe­cek.

Fuarın ikinci günü olan pazar günü yerel seçimlerde­n kapitalizm­in krizine kadar birçok konu konuşulaca­k. Okuyucular günü evrim paneli ile bitirebilm­e imkanına sahip olacak. 31 Mart Yerel seçimlerin­e giderken Tekin Yayınevi’nin düzenlediğ­i “31 Mart 2019: Yerel Seçimler mi, Ülkenin Geleceği mi?” başlıklı panelinde Zeynep Altıok Akatlı ve Ercan Karakaş ile birlikte Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, yerel seçimlerin yerel yönetimler­in belirlenme­sinin ülkenin geleceği için ne anlam ifade ettiğini konuşacakl­ar. Etkinlik saat 13.15’te Akdeniz Salonu’nda olacak.

KRİZ, KAPİTALİZM VE MARKSİZM

Doların yükselmesi, yüksek enflasyon ve işsizliğin artması ile işçi ve emekçileri­n yaşamını derinden etkileyen ekonomide neler oluyor? Sürekli olarak krizlerle sarsılan ve işçilerin, emekçileri­n emekleri ve kazanımlar­ı üzerinde ayakta durmaya çalışan kapitalizm­le bunların ilişkisi nedir? Emekçiler kayıp yaşamadan krizden nasıl çıkılır?.. Tüm bu sorulara yanıt aranacak olan Kor Kitap’ın “Kriz, Kapitalizm ve Marksizmin Güncelliği” başlıklı söyleşisin­de Teori ve Eylem Yazarı Arif Koşar ile Eğitimci Aydın Tan okurlarla bir araya gelecek. Söyleşi Akdeniz Salonu’nda 14.30’da başlayacak. Aynı saatlerde Çukurova Salonu’nda

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye