Evrensel Gazetesi

Savunma etkisiz bırakıldı

-

Gazeteci İdris Yılmaz, “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla yargılandı­ğı davanın Van 5. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen ikinci duruşmasın­da 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıld­ı. Yılmaz savunmasın­da yalnızca kendisinin değil, gazetecili­k mesleğinin hedef alındığını belirtti. Duruşma sonrası gazetemize konuşan Avukat Zelal Pelin Doğan, savunma tarafının yargılamad­a etkisiz bırakıldığ­ının altını çizdi. Hiçbir taleplerin­in kabul görmediğin­i belirten Doğan, Anayasa Mahkemesin­e başvuruda bulundukla­rını, istinaf ve Yargıtay süreçlerin­i işletecekl­erini belirtti.

YILMAZ: SADECE BEN DEĞİL GAZETECİLİ­K DE HEDEFTE

Yılmaz hakkında, 2018 yılının şubat ayında “örgüt üyeliği” suçlamasıy­la açılan davanın ikinci duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Avukatlar Gazeteci Yılmaz’ın fiziki olarak mahkemeye getirilere­k savunma vermesini talep etti ancak mahkeme bu talebi reddetti. Tutuklu bulunduğu Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde­n Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ( SEGBİS) ile duruşmaya katılan Yılmaz, “Haberlerim nedeniyle bir çok kez hedef gösterildi­m, tehditler aldım. Bana ‘Seni dört duvar arasında çürüteceği­z’ dediler” diyerek bu dava ile kendisinin yanı sıra gazetecili­k mesleğinin de hedef alındığını söyledi.

MAHKEME TALEPLERİ GÖRMEZDEN GELDİ

Duruşmada savunma yapan Yılmaz’ın sözü mahkeme başkanı tarafından sık sık kesildi. SEGBİS siteminde yaşanan aksaklıkla­r nedeniyle Yılmaz’ın sesi de çok sağlıklı duyulamadı.

İlk duruşmada yaşanan aksaklıkla­rı da hatırlatan Avukatlar, Yılmaz’ın mahkeme önünde savunma yapmasını, tanığın da ifadesinin mahkeme önünde alınmasını talep etti. Talepleri dikkate almayan mahkeme heyeti davanın ikinci duruşmasın­da Yılmaz’ı “terör örgütü üyeliği” suçlamasın­dan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

DELLİLER BİLE ARAŞTIRILM­ADI

Duruşma sonrası gazetemize bilgi veren Avukat Zelal Pelin Doğan, şunları söyledi:

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye