Evrensel Gazetesi

Elektrikte indirim oyunu

Vatandaşa, ‘müjde’ olarak sunulan elektrikte yüzde 10’luk indirimin ardında dağıtım şirketleri­nin kârlarını artıracak hesap oyunları çıktı.

-

İNDİRİM, ‘KAÇAĞA’ BİNDİRİLDİ

İLETİM, dağıtım, kayıp ve kaçak bedelinden oluşan dağıtım bedeli yüzde 15.7 oranında artırıldı. Şirketleri­n kârını koruyacak bu düzenleme ile indirimin bir kısmı vatandaşta­n geri alınmış oldu. Elektrik Mühendisle­ri Odasından uygulamaya eleştiri geldi.

14 TL’LİK İNDİRİM ÇOK GÖRÜLDÜ

YÜZDE 10’luk indirim ile 4 kişilik bir ailenin aylık ödemesi gereken ortalama elektrik faturasını­n 137 liradan 123 liraya indiğine, 14 liralık bu indirimin bile çok görüldüğün­e dikkat çeken Elektrik Mühendisle­ri Odası şu tespiti yaptı: İndirim seçim oyunu çıktı! s.6

YENİ istihdam edilecek işçilerin sigorta primlerini ve vergilerin­i de devlet üslendi. Yani patron işçiden gelir vergisi ve sigorta primi kesecek ama cebine atacak. Ayrıca ödemesi gereken “işveren payı” da cebinde kalacak! Bu Akp’nin tarihinde bile görülmemiş bir “kıyak”tır! Ortak bir mücadele hattına girmedikçe, hükümetin işçiler aleyhine düzenlemel­erinin sonu gelmeyecek­tir!

İ. Sabri Durmaz’ın yazısı sayfa 4’te

İhsan Çaralan’ın yazısı sayfa 3‘te İŞÇİ Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi 2018 yılı iş cinayeti

raporunu açıkladı: U 119’u kadın, 1804’ü erkek olmak üzere 1923 işçi

yaşamını yitirdi. U Çocuk işçiliğiyl­e mücadele yılı ilan edilen dönemde

67 çocuk işçi can verdi. U Türkiye’nin 81 ilinde iş cinayeti yaşandı. U 110 mülteci işçi yaşamını yitirdi. U Ölen işçilerin yüzde 97.51’i sendikasız. s.4

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye