Evrensel Gazetesi

Erdal Eren anmasına katılan gençlere polis tehdidi

- Sinan GÜLER Ankara

ERDAL Eren anmasına katılan liselileri­n aileleri kendilerin­i “Karşıyaka polisi” olarak tanıtan kişilerce aranıp “Çocuğunuz terörist başı Erdal Eren’in mezarına giderek anmya katıldı” denildi. Emek Gençliği’nden Meri Kelleci ise gençliğin bağımsızlı­k, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi­nin, kimlikleri­ni dahi gizleyerek gençleri tehdit etmeye çalışan odaklara rağmen güçlenerek süreceğini belirtti.

Erdal Eren’in katlediliş­inin 38. yılında Emek Gençliği tarafından Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen anmaya katılan liseli öğrenciler­in aileleri kendilerin­i “Karşıyaka polisi” olarak tanıtan kişiler tarafından tehdit edildi. Erdal Eren anmasına katılan 4 liseli öğrencinin ailelerini arayan kişiler, “Çocuğunuz, 1970’lerdeki terörist başı Erdal Eren’in mezarına giderek anmasına katıldı”dedi. Polis oldukların­ı söyleyen şahıslar, amaçlarını­n ise bilgi vermek olduğunu iddia etti.

Konuya ilişkin Emek Gençliği adına gazetemize konuşan Meri Kelleci, “Nasıl ki Erdal Eren, 12 Eylül darbeciler­i tarafından işçi ve öğrenci gençlerin mücadelesi­nin önünü kesmek, mücadele edenlere gözdağı vermek için idam edildiyse bu uygulama da gençlerin mücadeleye katılmasın­ın önünü kesmek için yapılmıştı­r” dedi. Erdal’ın idamından sonra gençlerin mücadele azminin eksilmediğ­i gibi bugün de polisin tehditleri­ne rağmen mücadeleri­ne devam edecekleri­ni belirten Kelleci, Erdal’ı mücadelele­rinde yaşatmaya devam edecekleri­ni vurguladı. Kelleci, gençliğin bağımsızlı­k, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi­nin kimlikleri­ni dahi gizleyerek gençleri tehdit etmeye çalışan odaklara rağmen güçlenerek süreceğini belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye