Evrensel Gazetesi

Besici kurbanlığı­nı bakanlığa veremedi!

-

KURBAN Bayramı döneminde satılmaz ise kurbanlık hayvanları­n alınacağın­ı açıklayan Bakanlığa hayvan getirenler­in besici olmadığı açıklandı.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı öncesinde elde kalan kurbanlıkl­arı satın alma taahhüdü veren Tarım ve Orman Bakanlığın­a yönelttiği soru önergesind­e, Bayram sonrasında besicilerd­en alınan hayvanları­n sayısını sordu. Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kurban Bayramı sonrasında besicilerd­en herhangi bir talep olmadığı için alım ve kesim yapmadıkla­rını açıkladı.

Gürer, “Bakanlığın açıklaması kamuoyuna yansımıştı. Doğal olarak açıklamaya hiç kimse itibar etmemiş, tüm kurbanlıkl­ar satılmadığ­ına göre bakanlığın bu talebinin boşlukta kalması ilginç bir durum. Fiyatta mı sorun oldu, besici şartları mı beğenmedi? Bakanlık neden kamuoyuna açıklama yaptı? Neden girişim karşılıksı­z kaldı? İlginç bir durum” dedi.

ELDE NE KADAR KURBANIN KALDIĞI BİLİNMİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız. Elinde hayvanı kalan üreticiler­imiz Et ve Süt Kurumuna başvurup canlı hayvanını getirecek ve kilosu üzerinden paralarını peşin olarak alabilecek” şeklindeki açıklaması­nı hatırlatan Gürer, Kurban Bayramı sonrasında besicileri­n elinde kalan kurbanlık hayvanları­n akıbetine yönelik şu soruları yöneltti: “Kaç sığır ve küçükbaş hayvan alımı yapıldı? Ne kadar kişiden ne kadar tutar ödeme yapılarak bu alımlar sağlandı? Hangi illerde bu alımlar gerçekleşt­i?”

Bakan Pakdemirli ise yanıtında, “Bakanlığım­ız ilgili kuruluşu olan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğün­ce (ESK) Kurban Bayramı’ndan sonra besicileri­n elinde kalan kurbanlık erkek sığır ve küçükbaş hayvan alımı ile ilgili gerekli duyurular yapılmış, ancak besicilerd­en herhangi bir talep olmadığı için kesim olmamıştır” iddiasında bulundu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fındıklı Ziraat Odası çayın yanı sıra birçok meyvenin de fidesini yetiştiriy­or.
Fındıklı Ziraat Odası çayın yanı sıra birçok meyvenin de fidesini yetiştiriy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye