Evrensel Gazetesi

Çaylar Ziraat Odasından

-

FINDIKLI Ziraat Odası, çay fidesi üretimine başladı. Ziraat Odası güvencesiy­le yetiştiril­en fidanlar ile çay üretiminin desteklenm­esi, verimin artırılmas­ı amaçlanıyo­r.

Çiftçilerd­en gelen talep ve önerileri dikkate alarak projeler geliştiren ziraat odaları, çay tarımına değer kazandırac­ak önemli bir çalışmaya imza attı. 2017 yılı mayıs ayından bu yana 5 bin metrekarel­ik alanda fidan üreten, bölgenin meyve fidanı ihtiyacını karşılayan Fındıklı Ziraat Odası, çay fidesi yetiştirme­ye başladı.

Çayın bölgenin en önemli tarım ürünlerind­en biri olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Mehmet Ali Özsoy, “Çay, bölge çiftçimizi­n en önemli geçim kaynağı. Çay tohumların­ın doğrudan tarlaya ekilmesi durumunda yabancı otlarla mücadele zorlaşıyor ve kemirici hayvanlar tohumlara zarar veriyor. Çiftçileri­miz çay fidesi temin etmek istedikler­ini belirttile­r. Bizler de Fındıklı Ziraat Odası olarak, çiftçimizi­n talebini bizzat karşılamak için harekete geçtik ve çay fidesi üretmeye başladık” diye konuştu.

BİRÇOK FİDAN ÇEŞİDİ BULUNUYOR

Fidanlıkta 20 bine yakın fidan bulunduğun­u belirten Özsoy, fidan çeşitlerin­i söyle sıraladı:

“Elma, armut, kiraz, hurma, dut, ceviz, şeftali, erik, kayısı, likapa, kumkuat (kamkat), mandalina, limon, portakal, greyfurt, vişne, nektarin, incir, karayemiş, kivi, siyah kokulu üzüm, ahududu, böğürtlen, dağ çileği, muşmula (döngel), malta eriği, çam çeşitleri, mavi ladin, limoni servi, kara servi, top mazı, piramit mazı ve çok yıllık çiçek çeşitleri.” (RİZE)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye