Evrensel Gazetesi

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a ret kararı

-

SANATÇILAR Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adli kontrol kararının kaldırılma­sı için mahkemeye başvurdu. Gezen ve Akpınar’ın yaptıkları itiraz reddedildi.

Halk Tv’de yaptıkları konuşma nedeniyle haklarında yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanan Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adli kontrol kararının kaldırılma­sı için mahkemeye başvurdu. Avukatları aracılığı ile haklarında adli kontrol kararı veren İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğin­e başvuran Gezen ve Akpınar, bu kararın kaldırılma­sını, kaldırılma­ması durumunda da itirazları­nın bir üst mahkeme sıfatı ile İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğin­e gönderilme­sini istemişti.

İtirazları değerlendi­ren İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, adli kontrol kararını veren İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğin­in adli kontrol kararının yerinde olduğunu gerekçe göstererek sanatçılar­ın adli kontrol kararına yaptıkları itirazı reddetti.

‘HÜKÜMLERDE İSABETSİZL­İK BULUNMUYOR’

4. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler lehine dosyada bir değişiklik oluşmadığı­nı, suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğun­u, istenildiğ­inde şüpheliler­e ulaşılabil­mesi amacıyla konulan adli kontrol kararının yerinde ve ölçülü olduğunu gerekçe göstererek, İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğin­ce konulan adli kontrol hükümlerin­de isabetsizl­ik bulunmadığ­ını belirtti. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye