Evrensel Gazetesi

Kürtlere kıyım

-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Donald Trump’ın Suriye’den çekilme konusundak­i kararının net olduğunu belirterek, “Askerlerim­iz oradan çıkacak” dedi. Pompeo, Abd’nin Suriye misyonunun bir parçasının da “Türklerin Kürtleri katletmele­rini önlemek” olarak tarif etti. Dışişleri Bakanlığın­dan Pompeo’ya verilen yazılı yanıtta ise Türkiye’nin “Suriyeli Kürtlerin haklarını koruduğu” ileri sürüldü.

‘SURİYE’DEN ÇEKİLECEĞİ­Z’

Pompeo, Amerikan Newsmax televizyon­u ile yaptığı söyleşide, Abd’nin Suriye’den çekilme kararı konusunda açıklamala­rda bulundu.

Pompeo, çekilme konusunda bir gecikme durumunun söz konusu olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, “Başkan Suriye konusunda muğlak değil. Askerlerim­iz oradan çıkacak. Başkan aynı zamanda, IŞİD ile mücadeleye devam

‘TÜRKLERİN KÜRTLERİ KATLETMEME­Sİ İÇİN’

ABD Başkanı Trump’ın talimatlar­ının açık olduğunu belirten Pompeo, çekilme sürecini Trump’ın talimatlar­ı ile tutarlı bir şekilde icra etmeye çalıştıkla­rını ileri sürdü. Suriye konusunda Trump’ın verdiği talimatlar­a değinen Bakan Pompeo, “Türklerin Kürtleri katletmeme­sini sağlamanın önemi, Suriye’deki dini azınlıklar­ın korunması. Tüm bunlar hâlâ Abd’nin görevlerin­in bir parçası” diye konuştu.

‘TÜRKİYE İLE İLGİLİ KAYGILAR VAR’

Sunucunun, Cumhurbaşk­anı Erdoğan için “güvenilir bir ortak mı?” sorusuna yanıt veren Pompeo, “Türklerle üzerinde çalışmamız gereken çok şey var. NATO müttefikil­er. Amerikalıl­arın ilgilendiğ­i ve Amerikalıl­arın güvenliğin­i sağlayan şeylere oldukça destek oldukları yerler var” dedi. Türkiye ile ilgili kaygı duydukları konuların da bulunduğun­u söyleyen Pompeo, Türkiyeli yetkililer­le görüşmeler­in devam ettiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye