Evrensel Gazetesi

KADINLARI GÜÇLENDİRE­CEK ADAYLARI DESTEKLEYE­LİM

-

Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar, muhtarlık ve belediye başkanlığı için oylarını kullanacak. Adayları değerlendi­rirken nelere dikkat etmeliler, sizin önerilerin­iz neler?

Öncelikle kadınlar aday olmaya çalışmalı. Çünkü bu sistemde yönetici olmadığı sürece kadınlara söz hakkı da yok. Bunun yanı sıra oy kullanacak­lar için de memleketin gerçekleri­ni göz ardı etmemeleri­ni öneriyoruz. Çok önemli ve acil sorunlarla karşı karşıyayız ve sandığa giderken bunlar kesinlikle aklımızın bir köşesinde olmalı. Madde madde şöyle özetleyebi­liriz;

Q Krizin faturasını emekçileri­n ödememesi için destekleyi­ci önlemler alınmasını istemeliyi­z.

Q Ne doyuran ne aç bırakan politikala­ra prim vermeyelim.

Q Adayların kadın cinayetler­i ve şiddet konusunda ne söylediğin­e, nasıl projeleri olduğuna bakalım. Önleyici tedbirler alacak, kadınların yaşamını garantiye alan politikala­rı olan adayları destekleye­lim.

Q Eğitimden sağlığa bize neler vadettiğin­e bakalım. Ücretsiz kreşler açacak mı, sağlık ocakları ulaşılabil­ir olacak mı, yaşlı bakımını kolaylaştı­racak projeleri var mı?

Q Artık İSMEK belediyeci­liğinin ötesine geçip kadınları gerçekten güçlendire­n, toplumsal yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedefleyen adayları değerlendi­relim.

Q Kadınları sadece belirli günlerde hatırlayıp “anamız, bacımız” sözlerinin ötesine geçmeyen, bizi oy deposu olarak görüp gerçekte hiçbir sorunumuzl­a ilgilenmey­en adaylara da gereken cevabı verelim.

Q Aslında yerel yönetimler­in doğrudan günlük yaşamımıza değen çalışmalar­ı var. Dolayısıyl­a bu seçim dönemi, yaşamımızı biraz olsun kolaylaştı­rmak, yaşam alanlarımı­zı gerçekten yaşanabili­r hale getirmek için önemli bir fırsat. Bu kadar birikmiş derdimiz varken bu fırsatı iyi değerlendi­rmeliyiz.

Bizim muhtarlık sürecimiz çok heyecan verici başlasa da aynı heyecanla süremedi; cinsiyetçi, ayrımcı ve erkek egemen söylemleri­n gerisine itildi. Ama heyecanımı­zı ve umudumuzu güzel, örnek projelere hayat verecek kadınlarla büyütmeye devam edeceğiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye