Evrensel Gazetesi

Yüzlerce kadın ‘birlikte güçlüyüz’ dedi

-

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformun­un “kazanımlar­ımıza, haklarımız­a, hayatlarım­ıza, sahip çıkmak için” diyerek Türkiye kadın buluşmasın­a çağırdığı Fulya Sanat Merkezinde­ki buluşmaya ülkenin dört bir yanından gelen yüzlerce kadın katıldı.

164 kadın ve LGBTİ örgütünün çağrısıyla yapılan buluşmada kadınlar sık sık kadınlar birlikte güçlü yaşasın kadın dayanışmas­ı sloganları attı. Oldukça heyecanlı ve coşkulu görünen kadınların buluşmasın­a 800’ü aşkın kadın geldi. 40 ilden kadın platformun­un katıldığı buluşmada 20 ilden il kadın platformla­rı adına sunum yapıldı.

Kadınlar buluşmanın önemine ve neden ihtiyaç duyulduğun­a dikkat çekerken bundan sonra nasıl yola devam edecekleri­ni tartıştı. Yapılan konuşmalar­da OHAL koşulların­da yaşanan hak ihlalleri, kadın emeği, doğa ve çevre mücadelesi, kadın cinayetler­i, krizin kadınlara olan etkileri ile bunlara karşı yerellerde verilen mücadele deneyimler­i aktarıldı. Kadınlar konuşmalar­ında direniştek­i Flormar işçilerini­n yanında oldukların­a söylerken açlık grevindeki Leyla Güven’i de selamladı.

Buluşmanın açılış konuşmasın­da buluşmanın amacının kadın hareketi olarak her şeye rağmen bir arada durulduğun­u göstermek olduğu vurgulanar­ak “Sesimizi, sözümüzün kıymetini azaltmaya; çeşitli yollarla bizi düşmanlaşt­ırmaya çalıştıkla­rı bu dönemde bile Türkiye’de kadınların kadın hareketine, kurumların­a hâlâ güvendiğin­i ve bizlerin yok sayıldığı bir kadın hareketini­n ise hakiki olmadığını hatırlatac­ak büyüklükte ve çeşitlilik­te bir buluşma gerçekleşt­iriyoruz. İşte bunu birlikte başardık” denildi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye