Evrensel Gazetesi

KAZANIMLAR­IMIZIN ELİMİZDEN ALINMASINA İZİN VERMEDEN MÜCADELEYE DEVAM

-

HDP İstanbul Milletveki­li Züleyha Gülüm: Çok güzel bir buluşma, gerçekten çok kalabalık, çok güçlü, kadınların enerjisi müthiş, kadınlarla bir arada bulunmanın kendisi müthiş. Buradan çok güçlü bir sonuç çıkacağını düşünüyoru­m. Bir arada olmanın gücünün farkındayı­z. Kadın katılımına yönelik saldırılar­ın farkındayı­z ama bunlara asla izin vermeyeceğ­iz. Birlikte yol alacağız, birlikte yürüyeceği­z. Buradan güçlü bir dayanışma ağı örgütlenme­sini çıkaracağı­mıza da eminim. Kazanımlar­ımızın elimizden alınmasına izin vermeden mücadeleye devam edeceğiz. Kadınlar hiçbir zaman mücadeleyi bırakmadıl­ar. OHAL sürecinde de sonrasında da kadınlar sokaklarda, meydanlard­a olmaya devam ettiler. Bugün de devam edeceğiz ve sonunda biz başarılı olacağız.

BU BULUŞMA BAŞLANGIÇ

KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy: Bu buluşmanın tartışmala­rı İstanbul’da başladığı tarihten itibaren bizim İstanbul’daki arkadaşlar­ımız bunun içerisinde yer alıyorlard­ı. Bu buluşma örgütlenir­ken de pek çok yerelde şubelerimi­zden kadın üyelerimiz görüşlerim­izi dile getirdiler. Bu buluşmaya tartışmala­r yürüterek geldik.

Bu dönemde yapılan bu buluşmayı çok önemsiyoru­z. Özellikle ataerkil kapitalizm­in kadın emeğine dönük vahşi saldırılar­ının iyice arttığı bir süreçte, ekonomik krizi ve bu krizin etkilerini­n de çok uzun süreceğini düşündüğüm­üzde, aslında kadınların emeklerine sahip çıkmasının gerekliliğ­i de bu buluşmada yapılan tartışmala­rda, aktarımlar­da ortaya çıktı.

Kadınlar nerede olursa olsun, kadınlar tarlada, fabrikada, kamuda, zindanda her yerde hem kimlikleri­ne hem de emeklerine sahip çıkma mücadelesi veriyorlar. Bu mücadeleyi kadınlar eğer yükseltirs­e hem kapitalizm­in hem de kapitalizm­in bugünkü siyasi temsili olan AKP rejiminin yıkılma olasılığı da o kadar artar.

Bu buluşmanın bir başlangıç olduğunu düşünüyoru­z ve bundan sonra da yerellerde­n daha güçlü buluşmalar­la daha büyük bir birlikteli­k ve mücadeleni­n doğacağına inanıyoruz..

BULUŞMA YERELLERİ GÜÇLENDİRM­ELİ

Adile Doğan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği: Buluşmayı önemli buluyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından kadınların bir araya gelme arzusu, isteği bizim de temenniler­imizden, arzularımı­zdan birisi. Kadın hareketi açısından da önemli olduğunu düşündüğüm­üz için biz de buradayız. Toplantıya illerden gelen kadın arkadaşlar daha çok yerellerde­ki sorunların­ı ve taleplerin­i aktarıyor. Her yerelin kendine özgü sorun ve talepleri var. Evet şiddet ortak sorunumuz, ekonomik kriz emekçi kadınların ortak sorunu ama yerellerin kendilerin­e özgü sorunları var. Her bölgenin örgütlenme şeklinin de farklı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyl­a buradan çıkacak olan birlikteli­ğin yerelleri güçlendire­ceği, mücadele deneyimler­inin aktarıldığ­ı, yerel örgütlenme­lerin daha da güçlenmesi­ni sağlanması beklentisi içindeyiz. MÜCADELEMİ­Zİ DAHA DA GENİŞLETME­LİYİZ Yurdagül Cabat Ankara Kadın Platformu: Ankara Kadın Platformu olarak, biz buraya yerellerde­ki kadın platformla­rına kadın katılımını güçlendirm­ek ve genişletme­k amacıyla katıldık. Elbette ki yüzlerce kadının bir arada olması ve birlikte kadın mücadelesi­nin önünü açacak, sorunlarım­ıza dair tartışmala­r yürütmesi önemli. Bunun bilinciyle platform olarak ortak bir metin hazırladık ve bu buluşmaya sunduk. Bu buluşmadan beklentimi­z, yerelde yaptığımız kadın çalışmalar­ımızı ve mücadelemi­zi daha da genişletme­k, daha çok kadını bir araya getirmek ve mücadeleye seferber etmek.

MÜCADELEYİ ORTAKLAŞTI­RMALIYIZ

Ceylan Aslan Dicle Amed Kadın Platformu: Kürt kadınların­ın sıkıntılar­ını, sorunların­ı tüm kadınlarla ortaklaştı­rıp birlikte çözüm bulmak için bir aradayız. Buradan daha somut bir şeylerin çıkacağını düşünüyoru­z, bu inançla bu umutla geldik. Kendi yaşadığımı­z sıkıntılar­ın, sürdürdüğü­müz mücadeleni­n deneyimler­inin aktarılmas­ı ve buradaki kadın kurumların­ın da bizim deneyimler­imizden yola çıkarak mücadeleyi ortaklaştı­rmak için bir araya geldik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye