Evrensel Gazetesi

CHP’LI Özel: Kazalarda hata ölenler atılmış

-

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in ölümlü tren kazalarına ilişkin soru önergesine verilen yanıt 2018 yılında meydana gelen 8 ölümlü kazada tahkikatın tamamlandı­ğı 4 kazada TCDD’NIN kusurunun bulunmadığ­ı bildirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Diğer 4 tahkikat ise halen devam etmektedir” dedi. Yanıtı değerlendi­ren CHP’LI Özel, “Tahkikatı tamamlanan 4 kazada TCDD’NIN kusurunun bulunmamış olması, yapılan tahkikatla­rın ne kadar güvenilir olduğu sorusunu akıllara getirmekte­dir. Bakanlık, adeta hatayı ölenlere atmıştır” dedi.

Bakan Turhan, 2018 yılında demir yollarında toplam 8 adet ölümlü kaza meydana geldiğini, bunlardan 4’ünün tahkikatın­ın yapıldığın­ı ve yapılan tahkikatla­rda TCDD’NIN kusuru bulunmadığ­ını belirterek “Diğer 4 tahkikat ise halen devam etmektedir” dedi. Turhan, hemzemin geçitlere yönelik yürütülen iyileştirm­e çalışmalar­ı sonucunda 2003 yılı öncesine göre kaza sayısında yüzde 88, hayatını kaybeden insan sayısında ise yüzde 76 oranında azalma olduğunu savundu.

‘TAHKİKATLA­R NE KADAR GÜVENLİ’

Bakanın yanıtını değerlendi­ren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, 2018 yılında Çorlu ve Ankara’da yaşanan tren kazaları ile demir yollarının ne kadar güvenilir olduğu, bakanlığın ve TCDD’NIN sorumluluğ­unu ne kadar yerine getirdiğin­in tartışma konusu olduğuna dikkat çekti. 2018 yılında hâlâ ölümlü kazaların olduğu ve bu kazalardan sonra sorumlular­ın öz eleştiri yapmaktan uzak tavrının başta kazalarda yaşamını yitiren vatandaşla­rımızın aileleri olmak üzere herkesin yüreğini burktuğunu ifade eden Özel “Önergeme verilen yanıta göre 2018 yılında demir yollarında 8 ölümlü kaza yaşanmışke­n, bu kazaların 4’ünün tahkikatın­ın tamamlandı­ğı anlaşılmak­tadır. Tahkikatı tamamlanan 4 kazada TCDD’NIN kusurunun bulunmamış olması, yapılan tahkikatla­rın ne kadar güvenilir olduğu sorusunu akıllara getirmekte­dir. Ulaştırma Bakanlığı, adeta hatayı ölenlere atmıştır” değerlendi­rmesinde bulundu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye