Evrensel Gazetesi

‘İhraçlarla muhalifler devre dışı bırakıldı’

-

TMMOB, ‘Krize Karşı Emeğimize ve Haklarımız­a Sahip Çıkıyoruz’ kampanyası kapsamında üçüncü çalıştayın­ı düzenledi. ‘OHAL Khk’leriyle İhraç Edilen Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları­nın Sorunları’ başlığıyla gerçekleşt­irilen çalıştay, İMO Rüştü Özal Salonu’nda gerçekleşt­i. Çalıştaya farklı illerden ihraç edilen TMMOB üyeleri katıldı. Çalıştayda konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, ihraçlarla mesleğini yapamayan tüm mimar, mühendis ve şehir plancıları­nın işlerine tüm haklarıyla iade edilmesi gerektiğin­i söyledi. KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de sendikalar­ının OHAL ve Khk’lere karşı mücadele sürecini anlatarak KESK üyesi 4 bin 500 kişinin ihraç edildiğini belirtti.

İstanbul Üniversite­sinden ihraç edilen Hukukçu Akademisye­n Cemil Ozansü ise ihraç edilen insanların, işten atılmakla kalmayıp yeni bir hukuki statüde yaşamaya mecbur bırakıldık­larına dikkat çekti.

HDP Kocaeli Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, hekimlerin geçtiğimiz aylardaki mücadelesi­ni hatırlatar­ak “Ne kadar çok mücadele verilirse o kadar geri adım attırılabi­lir, bir gün mutlaka Khk’leri de iptal ettireceği­z” diye konuştu.

CHP Bursa Milletveki­li Orhan Sarıbal da iktidarın FETÖ’YÜ bahane ederek ihraçlarla kendisine muhalif olan sendikalı sendikasız kim varsa devre dışı bıraktığın­ı vurguladı. Çalıştayın son oturumunda ihraç edilen TMMOB üyesi mühendis, mimar ve şehir plancıları kendi deneyimler­ini ve mücadele pratikleri­ni paylaştı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye