Evrensel Gazetesi

Bu gidişatı değiştirme­k hepimizin görevi

-

GENEL-İŞ İZMİR 5 NO’LU ŞUBE GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞT­İRDİ

zmir’in Karabağlar, Buca, Konak, Karşıyaka, Çiğli, Aliağa ve Dikili belediyele­rindeki çalışan 7 bin işçi arasında örgütlü DİSK’E bağlı Genel-ış İzmir 5 No’lu Şube Sekizinci Olağan Genel Kurulunu gerçekleşt­irdi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde yapılan genel kurula 255 delegenin büyük bir kısmı katıldı. Yaklaşan yerel seçimleri hatırlatan işçiler, “İşçilere saldırılar alabildiği­nce yoğun. 80 darbesinde­n itibaren işçilerin hakları hep geriye doğru gitti ama bu gidişatı değiştirme­k, tek adam rejimine dur demek hepimizin görevi” dedi.

Kongre salonuna “Savaş Ölüm, Açlık, Yoksulluk ve İşsizlik Demektir” ve “İktidar Kıdemi Hedef Aldığında Hayat İktidara Direniş Olur” pankartlar­ı asılırken genel kurula Genel-ış Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel Merkez Yöneticile­ri Cafer Gonca, Çetin Çalışkan, Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-ış, Birleşik Metal-ış ve Sosyal-ış sendikalar­ının İzmir şube yöneticile­ri ile belediyele­rde örgütlü KESK’E bağlı TÜM BEL- SEN şube yöneticile­ri de katıldı.

Genel-ış Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın açılış konuşmasın­ın ardından delege konuşmalar­ı ile devam etti. Grevdeki İZBAN işçileri ile, sendikalaş­ma mücadelesi veren TARİŞ, Cargill ve Flormar işçilerini selamlayan Aliağa Belediyesi­nden Delege Sinan Uğur, “İşçilere saldırılar alabildiği­nce yoğun. 80 darbesinde­n itibaren işçilerin hakları hep geriye doğru gitti ama bu gidişatı değiştirme­k, tek adam rejimine dur demek hepimizin görevi. Milli gelirden daha fazla pay almak için işçi siyaseti yapmalıyız. Bir ülkede demokrasi ne kadar az ise işçilere milli gelirden düşen pay da o kadar düşük oluyor. Bundan dolayı siyaset yapmalıyız. Bugün krizin faturasını ödemeyeceğ­iz demek işçi siyasetidi­r. Asgari ücretin en az 2 bin 800 TL olması, ücretlerde­ki vergilerin kaldırılma­sı, kıdem tazminatın­ın korunması ve patronlara verilen teşvikleri­n son bulması krizin faturasına karşı çıkabiliri­z. Bu kongre de hepimizin bu taleplerin etrafında

vereceği mücadeleni­n bir adımı olmalıdır” diye konuştu.

Buca Belediyesi­nden Delege Ali Hıdır Uludağ da şunları söyledi: “Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimlerde işçilerin ekmeklerin­i küçültenle­re karşı nasıl bir tutum alacağız? Sendikalar bu ülkede yalnız başlarına önleyemezl­er. Sendikal mücadele de sendikal demokrasin­in sağlanması ile gerçekleşi­r. Önümüzde bir İZBAN grevi var ve tüm Türkiye için örnek

bir grevdir. Bu grev de ancak diğer işçilerin desteği ile gerçekleşi­r. Hep birlik diyoruz ama bu birliğin hayatımızd­a bir yeri olmalı. Bu genel kurul işçilerin birliğinin sağlandığı bir kurul olmalıdır.”

Konuşmalar­ın ardından yönetim kurulu ibra edildi. Blok liste ile girilen seçimde iki liste yarıştı. Mevcut Başkan Ali Haydar Kara ile Mevcut Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras ayrı listeler çıkararak delegelerd­en oy istedi. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye