Evrensel Gazetesi

Kağıt meselesi stratejik bir alan haline geldi

-

YAYINCILAR BİRLİĞİ BAŞKANI KENAN KOCATÜRK:

12. Çukurova Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslarara­sı Fuar ve Kongre Merkezinde dün kapılarını kitapsever­lere açtı. 13 Ocak tarihine kadar açık kalacak fuarda, imza günlerinin yanı sıra panel, söyleşi, sergi ve dinletiler­den oluşan 70 kültür-sanat etkinliği gerçekleşt­irilecek.

Açılışta konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk, kağıt fiyatların­daki artıştan kaynaklı yayıncılar­ın kağıt bulmakta zorlandıkl­arına dikkat çekti. Kocatürk, “Bir Dönem SEKA’LAR vardı ve Türkiye’nin kitap ve gazete kağıdı ihtiyacını karşılıyor­du. Kağıt meselesi stratejik bir alan haline geldi. Kendi kağıdınızı üretemezse­niz bir gün kültür çeşitliliğ­inizi fikirlerin­izi yayacak kağıt bulamazsın­ız. Seka’lara benzer üretimi teşvik edici tedbirler alınmasını istiyoruz” dedi.

19 Aralık’ta maliye bakanlığın­ın genelgesi ile e-kitap’ta Kdv’nin yüzde 18’e çıkarıldığ­ını dile getiren Kocatürk, kağıt sıkıntısı varken bu artışın yayıncılar­ı olumsuz etkilediği­ni ve bunu vergilerin düşürülmes­i gerektiğin­i ifade etti.

‘KÜTÜPHANEL­ER ARTTIRILMA­LI’

Türkiye’nin, uluslarara­sı öğrenci değerlendi­rme programınd­a 2015 yılında okuduğunu anlamada 72 ülke arasında 50’inci sırada olduğunu hatırlatan Kocatürk, burada Milli Eğitin Bakanlığın­a ve belediyele­re çok önemli görevler düştüğünü belirtti. Okullardak­i ve ilçelerdek­i kütüphanel­erin sayısının artması gerektiğin­i söyleyen Kocatürk, “Bir önemli noktası da okullarda öğretmenle çocuğun kitapla ilişkisini­n gelişmesid­ir. Burada bir eleştirimi­z de var. Böyle bir görev önümüzdeyk­en Milli Eğitim Bakanlığım­ız her yıl yayımladığ­ı genelge ile yayıncılar­ın okula sokulmamas­ını istiyor. Bu konuda girişimler­imiz var” şeklinde konuştu. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye