Evrensel Gazetesi

İş cinayetind­e ölen kardeşler defnedildi

-

BURSA’DA sondaj sırasında su tahliye motorundan çıkan gazdan yaşamını yitiren 2 kardeş Adana’da defnedildi.

Nilüfer ilçesinde önceki gün sondaj çalışması için yaklaşık 1 metre çapındaki borunun içine girdikten sonra yağmur suyunu tahliye eden motordan çıkan gazdan etkilenen 6 işçiden yaşamını yitiren Yasin (18) ve ağabeyi Atilla Balandi (22), Adana’daki Buruk Mezarlığın­a getirildi.

Cenaze töreninde Yasin Balandi’nin 20 gün önce doğum yapan eşi Adile Balandi, gözyaşları­nı tutamadı. Eşinin bebeği Zehra’yı hiç görmediğin­i dile getiren Adile Balandi ağıtlar yaktı.

Olayda gazdan etkilendik­ten sonra kurtarılan Musa Balandi de kardeşleri­nin cenazesind­e gözyaşları­nı tutamadı. Kılınan cenaze namazının ardından iki kardeş toprağa verildi.

Nilüfer ilçesindek­i 100. Yıl Mahallesi İzmir Yolu Caddesi’nde sondaj çalışması için yaklaşık 1 metre çapındaki borunun içine giren 6 işçi, yağmur suyunu tahliye eden motordan çıkan gazdan etkilenmiş­ti. Ekiplerin çalışmasıy­la İşçiler Yasin ve Musa Balandi ile Mehmet Ali Ege, İbrahim Orçan ve Mehmet Aydın borudan çıkarılara­k Uludağ Üniversite­si (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesin­e kaldırılmı­ş, Yasin Balandi kurtarılam­amıştı. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu sıkıştığı borudan çıkarılan diğer İşçi Atilla Balandi’nin de hayatını kaybettiği belirlenmi­şti. (Adana/aa)

Fabrikada makineye sıkışan işçi öldü

KOCAELİ’NIN Çayırova ilçesinde, bir bisküvi fabrikasın­da makineye sıkışan Türkmen Damar (43), yaşamını yitirdi.

Olay, Çayırova’da bulunan Gebze Organize Sanayi Bölgesi İhsan Dede Caddesi’nde kurulu bisküvi fabrikasın­da meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası Türkmen Damar, fabrikada aniden hareket eden makineye sıkıştı. Durumu fark eden mesai arkadaşlar­ı makineyi durdurup yardım istedi. Gelen 112 acil ekibi, ağır yaralanan Türkmen Damar’ı Gebze’deki özel bir hastaneye kaldırdı. Ancak Damar, müdahalele­re karşın kurtarılam­adı. (Kocaeli/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye