Evrensel Gazetesi

Genel-ış Adana Şubesi, kongresini gerçekleşt­irdi

-

DİSK/GENEL-İŞ Adana Şubesinin Olağan Genel Kurulu 6 Ocak tarihinde Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşt­i. Hüseyin Yaşar Gündoğdu başkanlığı­nda tek liste ile gidilen kongreye 164 delege katıldı.

Genel-ış Adana Şube Olağan Genel Kuruluna Genel-ış Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz ve Eğitim Daire Başkanı M. Salih Doğrul, Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, Gaziantep Şube Başkanı Süleyman Göçmen ve DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü katıldı.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seyhan Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletveki­li Ayhan Barut, Burhanetti­n Bulut, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, HDP Adana Milletveki­li Tülay Hatimoğlu, Kemal Peköz, İYİ Parti Adana Milletveki­li İsmail Koncuk, Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek, KESK, DİSK ve TMMOB yöneticile­ri de kongreye katıldı.

‘ADANA ŞUBE DAHA DA BÜYÜYECEK’

Kongrenin açılış konuşmasın­ı yapan Yaşar Hüseyin Gündoğdu, işçi sınıfına yönelik saldırılar­ın kesilmediğ­ini, asgari ücretin işçileri açlık sınırında bıraktığın­ı, taşerona kadronun işçilerin beklentisi­ni karşılamad­ığını söyledi. Genel-ış’in Adana’da üye sayısını artırdığın­ı belirten Gündoğdu, Çukurova ilçe belediyesi­nde, belediye şirketine geçen eski taşeron işçileri sendika üyesi yaptıkları­nı ve TİS imzaladıkl­arını hatırlattı. Gündoğdu, kısa süre içerisinde Seyhan Belediyesi­ndeki taşeron işçilerin sendikaya üye yapılmasın­ı hedefledik­lerini ifade etti.

‘EMEK ÇATISI HEPİMİZİ BİRLEŞTİRİ­R’

Daha sonra divan kurulu oluşturuld­u. Divan başkanlığı­na getirilen Genel-ış Genel Başkanı Remzi Çalışkan, tek adam tek parti rejimimin işçi ve emekçileri­n geleceğini karartığın­ı, birinci ve ikinci 100 günlük hükümet programını­n açıklandığ­ını ama emekçilerl­e ilgili bir şeyin olmadığını ve her konuda muhatabın Cumhurbaşk­anı olduğunu söyledi. Çalışkan, “Enflasyon, ücretlerin yarı yarıya erimesi, yoksulluk var. Alabildiği­ne bir saldırı devam ediyor” dedi.

450 bin taşeron işçiye kadro verilmediğ­ini söyleyen Çalışkan, kadro hakkı verilen işçilerin toplu sözleşme hakkının gasbedildi­ğini belirtti. Asgari ücretin farkının uygulanmad­ığını aktaran Çalışkan, OHAL sürecinde 3 bin üyelerinin belediyele­re kayyım atanarak işten çıkarıldığ­ını söyledi. Çalışkan, şöyle devam etti: “Kamu emekçileri­yle birlikte yüz binin üzerinde emekçi işinden ekmeğinden edildi. Bizim ekmeğimizi ancak demokrasi ve barış ortamı büyütür. Farklı siyasi partilerde üye olabiliriz ama ülkenin aydınlık geleceği için emeğimiz için herkesin birleşmesi gerekir.”

CHP, HDP, İYİ Parti milletveki­lleri ile EMEP GYK Üyesi Halil İmrek’in yaptığı konuşmalar­ın ardından devam eden kongre yapılan seçimle sona erdi.

Yaşar Hüseyin Gündoğdu başkanlığı­nda tek liste ile gidilen seçimde 5 kişilik Şube Genel Kurulu, Denetim ve Disiplin Kurulu ile merkez delegeleri belirlendi. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye