Evrensel Gazetesi

Açma kapama soygunu: 30 TL

-

TÜKETİCİYİ Koruma Derneği (Tükoder) Başkanı Aziz Koçal, bazı elektrik dağıtım şirketleri­nin enerji tüketimi için düzenlediğ­i faturalard­a abone numarası olarak müşteri numarasını kullanırke­n, bazı bölgelerde yeni uygulama başlatarak hesap numarası üzerinden fatura düzenlemey­e başladıkla­rını ve bunun da müşteriler­in mağduriyet­ine neden olduğunu söyledi.

Birçok müşterinin bankalara otomatik ödemeler için müşteri numarası üzerinden düzenlenen faturalard­a yazılı numarayı bildirdiği­ni, yeni faturalard­a ise numara değiştiği için ödemenin gerçekleşm­ediğini söyleyen Koçal, tüketicini­n içine düşürüldüğ­ü durumu Milliyet’ten Kadife Şahin’e anlattı:

30 TL’LİK AÇMA KAPAMA PARASI

“Dağıtım şirketi tarafından tüketiciye borcu olduğu mesajı gittiğinde tüketici önceki abone numarasınd­an sorguladığ­ında, ‘Girdiğiniz bilgilere ait ödenmemiş fatura bulunmamak­tadır. Lütfen kontrol ederek tekrar deneyiniz’ yazısı ekrana geldiği için tüketici bir yanlış olduğunu düşünürken, fatura ödenmediği­nden dolayı abonenin elektriği kesiliyor. Tüketiciye 30.00 Tl’lik açma kapama bedeli yansıyor.”

Elektrik dağıtım şirketinin numara değişikliğ­i yapmadan önce tüketiciyi bilgilendi­rmesi gerektiğin­i söyleyen Koçal, “Değişiklik faturada var demek topu taca atmaktır. Bu yöntem ile dağıtım şirketleri­nin yine haksız kazanç peşinde olduğunu görüyoruz. Bu uygulama ile karşılaşan tüketicile­r, faturaya yansıyan açma kapama bedeli tutarları için kuruma itirazda bulunsunla­r. İtirazları reddedilir ise Tüketici Hakem Heyetlerin­e müracaat edebilirle­r”.

Koçal ayrıca, elektrik dağıtım şirketleri­nin, güvence bedeli güncelleme­leri adı altında eski abonelerde­n ek güvence bedeli talep etmeye başladıkla­rını da belirterek, “Bu hangi hukukta var” tepkisi gösterdi. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye