Evrensel Gazetesi

Siirt ve Şırnak’ta seçmen kaydı oyunu

-

HDP, kent merkezinde yıllardır oturan 6 bin 488 seçmenin kaydının silindiğin­i ortaya çıkardı. Şırnak’ta ise, 5 bin 600 yeni seçmenin 3 bin 500’ünün Şırnaklı olmadığı belirlendi. Diğer yandan ise asker ve polis oylarının kent merkezine alındığı iddia edildi. HDP yöneticile­rinden Mehmet Can Nas, AKP ile HDP arasındaki oy farkının bu şekilde kapatılmay­a çalışıldığ­ını söyledi.

Mezopotamy­a Ajansından Metin Yoksu’nun haberine göre: YSK verilerine göre, 24 Haziran Siirt merkezde 91 bin 20, bugün ise 90 bin 938 seçmen bulunurken, 6 bin 488 kişinin kayıtları silinmesin­e rağmen seçmen sayısında büyük bir değişiklik olmamasını­n nedeninin asker ve polislerin kaydedilme­si olduğu belirtiliy­or. Kayıtların silindiği mahalleler­de Hdp’nin oy oranlarını­n yüzde 80 ve 90’a çıktığı yerler olduğu belirtilir­ken, HDP’LI yetkililer, seçmen kayıtların­ın kontrol edilmesi için halka çağrılarda bulunuyor.

AYNI ADRESTE 4 KİŞİNİN OYU SİLİNDİ

48 yıldır ailesiyle aynı adreste ikamet ettiğini dile getiren Hasan Aksu da, “Benim evimde 4, dayımın evinde 3, amcamın evinde ise 4 oy siliniyor. Bu bir oyun mudur, yoksa başka şey midir, bunu bilemiyoru­z. Basına yansıması ile birlikte oylarımızı­n silindiğin­i öğrendik. Bu sabah itibari ile oylarımızı güncelledi­k” diye konuştu.

‘12 BİN FARKI KAPATMAYA ÇALIŞIYORL­AR’

Yaptıkları ortak bir çalışma ile oyların silindiğin­i ortaya çıkardıkla­rını anlatan HDP yöneticile­rinden Mehmet Can Nas

ise, şunları dile getirdi: “Siirt’teki her seçmen muhtarlık, YSK veya e-devlet üzerinden oylarının olup olmadığını kontrol etmelidir. Eğer oylar silinmiş ise YSK’YE giderek kayıtların­ı yeniden yapabilirl­er. Tahmini

oy farkımızı 12 bin olarak düşündükle­rinde, 6 bini bizden silerek, 6 bin de ekleme yapılırsa oy farkını kapatmayı düşünüyorl­ar. Ama biz buna izin vermeyeceğ­iz.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye