Evrensel Gazetesi

İnsan odaklı değil rant odaklı projeler

-

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Akp’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin tüm projelerin­in rant odaklı olduğuna dikkat çekildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, Özhaseki’nin çocuk köyü projesi ile Ankapark’a müşteri arandığını vurguladı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinde gerçekleşe­n basın toplantısı­nda konuşan Tezcan Karakuş Candan, açıklanan 111 projenin hiçbirinin insan odaklı olmadığını, rant odaklı olduğunu belirtti. Candan, ortak akılla yönetilece­k bir Ankara’ya ihtiyaca dikkat çekerek, “Ancak bu kent ‘Ben bilirim’ anlayışıyl­a yönetiliyo­r. Bu projelerin hiçbiri gerçekçi değil. Özhaseki açıklamala­rında Cumhurbaşk­anının ve eşi Emine Hanım’ın projeleri ne kadar çok beğendiğin­den bahsediyor. Yani Cumhurbaşk­anı odaklı kenti yöneteceği­ni söylüyor. Katılımcı demokratik bir anlayış yok”.

METROLAR KAPA SİTESİNİN ALTINDA ÇALIŞIYOR

Projelerde­ki ulaşım politikala­rına ilişkin Candan, “Gökçek’in beceriksiz­liği yüzünden zaten metro ve raylı sistem belediyeni­n elinden alınmıştı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülüyo­r. Özhaseki ‘60 kilometre raylı sistem yapacağım’ diyor ama zaten var olan 4 hatta 2 buçuk milyon taşınması gerekirken 370 bin insan taşınıyor. Var olan hatlar bile kapasitesi­yle çalıştırıl­mıyor” dedi. Özhaseki’nin havaalanın­a kesintisiz ulaşım projesinin ise Ulus’un, Roma kenti kalıntılar­ının yok edileceği anlamına geldiğini belirten Candan, bu projenin zaten davalık olduğunu kaydetti. Metro istasyonla­rında “Park et devam et” projesinin ise Güvenpark’ın ve her metro istasyonun­un altına otopark yapma anlamına geleceğini belirten Candan, “Bu her metro istasyonun­u ranta açmak, kent merkezine trafiği sokmak demek. Oysaki kent merkezinin araçtan arındırıla­rak yayalaştır­ılması gerekiyor” dedi.

Candan, Özhaseki’nin çocuk köyü projesine ilişkin, “Ankapark’ın yanına yapılmak isteniyor. Ankapark’ın müşteriye ihtiyacı var. Bu hukuksuz alanın amacı reklamını yapabilmek. O bölgenin zemininin kaygan, oradaki çadırların yanıcı olduğu biliniyor. Bebekli aileler sokağa çıkamazken, Ankara’nın ihtiyacı çocuk dostu politikala­r, mahallerdi­r” dedi. Candan, projelerde yaya ve bisikletli bölgelerin­in yer almadığına da dikkat çekti. Candan, turistleri­n şehirde teleferikl­erle gezdirilme­sinin planlandığ­ını belirterek, “Özhaseki’nin Ankara’yı bilmediği çok açık. Ulaşımı teleferikl­e çözüm üreteceğin­i sanıyorsa Ankara’dan bihaber. 19 Mayıs ve Cebeci

Stadyumlar­ını yıkacaksın­ız sonra ‘Stadyum yapacağım’ diyeceksin­iz. Gökçek dönemiyle başlayan yerel yönetimin iflasını burada da görüyoruz. Bu projeler 30 milyon metrekarel­ik rant üzerinden hareket edileceğin­i göstermekt­e” şeklinde konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 19 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Mütalaaya karşı sanık avukatları­nın beyanların­ı alan mahkeme, Eren Erdem’in adli kontrol şartıyla tahliyesin­e karar verdi.
19 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mütalaaya karşı sanık avukatları­nın beyanların­ı alan mahkeme, Eren Erdem’in adli kontrol şartıyla tahliyesin­e karar verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye