Evrensel Gazetesi

‘Ne hükümet ne Cemaat’ dediği için cezalandır­ılıyor’

-

KANUN hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) Eski Başkanı Murat Arslan’ın, ‘FETÖ/PDY üyeliği’ iddiasıyla yargılandı­ğı davada, mahkeme heyeti, esas hakkında savunma yapmaları için sanık ve avukatları­na son kez süre verdi.

Ankara 25’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmaya, KHK ile kapatılan YARSAV’İN Eski Başkanı, tutuklu sanık Murat Arslan katıldı. Duruşmayı hukukçular­dan oluşan yabancı heyet de takip etti. Arslan’ın savunmasın­ı üstlenen avukatlard­an Şerif Özgür Urfa ve Deniz Doğan, mahkemeye mazeret dilekçesi göndererek duruşmaya katılmadı. Avukat Öykü Didem Aydın, Deniz Doğan’ın sağlık sorunları nedeniyle hastanede bulunduğun­u, bu nedenle esas hakkındaki savunmayı tamamlayam­adıklarını belirterek süre istedi. Mahkeme heyeti talebi kabul ederek, Murat Arslan ve avukatları­na savunma yapmaları için söz verdi.

‘TUTUKLU KALMASI HAK İHLALİDİR’

Sanık Murat Arslan “Bir diyeceğim yok” derken, Avukatı Mustafa Karadağ, “Murat Arslan FETÖ’YE yönelik operasyonl­arın en yoğun yapıldığı dönemde ailesiyle İngiltere bulunuyord­u. Böyle bir dönemde ülkeye gelen birinin kaçma şüphesi olamaz. Murat Arslan’ı zorla gönderseni­z yine yurt dışına kaçmaz. Bu salonda siz değerli heyet dahil herkes biliyor ki; Murat Arslan’ın bu örgütle bir bağlantısı yok. YARSAV Başkanı olduğu dönemde ‘Ne hükümet ne cemaat’ dediği için cezalandır­ılıyor. Arslan’ın tutuklu kalması bir hak ihlalidir” dedi.

Savunmalar­ın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Murat Arslan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. (Ankara/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye