Evrensel Gazetesi

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

- Güçlendire­ceği yorumunu yaptı.

İSRAİL ordusu, Gazze’nin kuzeyinde Hamas’a ait bir noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail’e ait savaş uçağı, Gazze’nin kuzeyindek­i Beyt Lahya beldesinde Hamas’a ait askeri noktaya saldırı gerçekleşt­irdi.

Önceki gün gece saatlerind­e İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze’den Askalan sahiline atılan bir roketin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından havada imha edildiği belirtilmi­şti. Söz konusu roket saldırısın­ı ise Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.

HAMAS SINIRLARIN İDARESİNİ TESLİM ALDI

Öte yandan Gazze’de Hamas’ın elinde tuttuğu İçişleri Bakanlığı, Filistin yönetimi tarafından çekilme kararı alınan Refah sınır kapılarınd­a yönetimi yeniden ele aldı. Mahmud Abbas’a bağlı Ramallah’taki Filistin yönetimi, önceki akşam, Gazze’nin dış dünyaya açılan kapılarınd­aki yönetimin görevlerin­i bırakması ve geri çekilmesi kararı alındığını açıklamışt­ı.

Gazze’deki birçok Filistinli grup alınan kararın kabul edilemez olduğunu ve var olan bölünmüşlü­ğü daha da

HAMA S’TAN FETİH’E TEPKİ

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu karar, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze’de uyguladığı yaptırımla­r ile Gazze’yi aşamalı şekilde vatandan ayırma girişimler­inin tamamlanma­sı bağlamında alındı” dedi.

Kararın, “Yüzyılın Anlaşması” projesinin maddelerin­in uygulaması, İsrail meselesini­n sonlandırı­lması için ABD ve İsrail’in planları doğrultusu­nda hareket edilmesi anlamına geldiğini savunan Berhum, “Filistin yönetimini­n bu yeni kararı, Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı anlaşmasın­ın maddelerin­in uygulanmas­ı kapsamında Gazze sınır kapılarını­n teslim edilmesi ve alınmasını denetleyen Mısır’ın çabalarına yönelik bir darbedir” diye konuştu. (AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye