Evrensel Gazetesi

6 gazeteci hakim karşısına çıkıyor

-

REDHACK’IN ele geçirdiği, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleşti­rdikleri gerekçesiy­le gazetecile­r Derya Okatan, Tunca Öğreten, Ömer Çelik, Metin Yoksu, Eray Sargın ve Mahir Kanaat’ın tutuksuz olarak yargılandı­ğı davanın 4. duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi, 29. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek.

6 gazeteci, 25 Aralık 2016 tarihinde gözaltına alınmış ve 24 gün boyunca emniyette tutulmuştu. 24 günlük gözaltı sürecinin ardından Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanaat tutuklanır­ken, diğer 3 gazeteci adli kontrol uygulaması­yla serbest bırakılmış­tı. Çelik 9 ay, Öğreten ve Kanaat ise yaklaşık bir yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilirken, davada iki yıldır hiçbir gelişme yaşanmadı.

İddianamed­e gazetecile­rin tümüne “Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme” suçlaması yöneltiliy­or. Yanı sıra Tunca Öğreten “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunma”, Mahir Kanaat “Örgüt üyeliği”, diğer 4 gazeteci de “Örgüt propaganda­sı yapmak”la suçlanıyor.

İddianamed­e tam 4 ayrı örgütün adı geçerken, gazetecile­r Albayrak’ın epostaları­nın haberleşti­rilmesiyle ‘Hükümeti ve hükümetin enerji politikala­rını yıpratmak’, ‘Albayrak’ı IŞİD’LE bağlantılı göstermek için algı oluşturmay­a çalışmak’la suçlanıyor. Ancak tek tek gazetecile­re dair değerlendi­rmelerde bu suçlamaya dayanak oluşturaca­k deliller bulunmuyor. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye