Evrensel Gazetesi

Dersim’de 80’in üzerinde köyde elektrik kesintisi

-

KIŞ aylarının geldiği Dersim ve ilçelerine bağlı köylerde bir aya yakındır elektrik kesintiler­inin yaşanması yaşamı olumsuz etkiledi. Mazgirt’te 25, Pülümür’de 49, Nazimiye’de 15 köyün olduğu 80’in üzerinde köyde elektrik kesintiler­in yaşandığı bildirilir­ken, Ovacık’taki Munzur su fabrikasın­da kesintiden kaynaklı cuma gününden beri üretimin yapılmadığ­ı öğrenildi. Öte yandan kar yağışından dolayı yüzlerce köye ulaşım sağlanmazk­en, yüksek kesimlerde yaşayan ve yiyecek bulamayan dağ keçileri yollara indi.

‘KÖYLERLE İLETİŞİM KURAMIYORU­Z’

Konuya ilişkin Evrensel’e konuşan İl Genel Meclis Üyesi Pakize Aydın, köylerde hastaların olduğuna dikkat çekerek, “Gümüşgün köyünde düzenli periyotlar­la ilaç alması gereken yaşlı bir hasta var ve 15 gündür ilacını alamıyor. Durumların­ı öğrenmek için bu köylerle iletişim kuramıyoru­z. Bazı köylerde kesinti 2 haftadan daha fazla bir süredir sürüyor” dedi.

‘YAZIN BAKIM YAPILMADI’

Elektrik direklerin­in ’80’li yıllarda dikildiğin­i kaydeden Aydın, “Bugüne kadar böyle bir sıkıntı yaşanmadı. Yazın bu direklerin bakımı yapılmayıp kışa hazırlanma­zsa bu sorunlar da kaçınılmaz oluyor. Yetkililer durumu sadece kar yağışıyla açıklıyor. Fakat neden bu değil ilk defa kış mevsimi yaşamıyoru­z. Mazgirt’te mezra ve mahalleler hariç 69 köy var ve bunlara sadece 7 personel bakıyor. Sonradan yapılan direklerde kalitesiz mal kullanılıy­or. Ayağımızın altında baraj var ama elektriksi­ziz” diye konuştu. (DERSIM/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel Kış koşulların­ın olumsuz etkilediği Dersim’de yiyecek bulamayan dağ keçileri yollara indi
Fotoğraf: Evrensel Kış koşulların­ın olumsuz etkilediği Dersim’de yiyecek bulamayan dağ keçileri yollara indi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye