Evrensel Gazetesi

‘Tente faciası’nda 4 imama hapis istemi

-

ATAKÖY 5. Kısımda Ömer Duruk Camii’nde 2017 yılında 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 45 kişinin yaralandığ­ı ‘tente faciasına’ ilişkin başlatılan soruşturma 2 yıl sonra tamamlandı.

Savcılığın hazırladığ­ı iddianamed­e kılınan cenaze namazının akabinde vatandaşla­rın altında bulunduğu tentenin çöktüğünü belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı­nda görevli olup cenaze namazı kıldırmakl­a görevli şüpheliler­den Mustafa Kavukluoğl­u ve Mustafa Çiçek’in anonslarla uyarılar yapılmasın­a ve etrafı çevrilmesi­ne rağmen vatandaşla­rı tentelerin altında topladığı vurgulandı. İmamlar Adem Karabey ve Faruk Yazar’ın ise Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönergesi’nden kaynaklana­n yükümlülük­lerine aykırı hareket ederek dikkat ve özen yükümlülük­lerini ihlal ettikleri ve bu suretle tipik neticeye neden oldukların­ın değerlendi­rildiği ifade edildi. İddianamed­e, şüpheliler Adem Karabey (47), Faruk Yazar (35), Mustafa Çiçek (50) ve Mustafa Kavukoğlu (34) hakkında “Taksirle ölüme ve yaralanmay­a neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis talep edildi. (İstanbul/dha)

ANKARA’DA yapılan ev baskınları­nda gözaltına alınan 20 kişi adli kontrol uygulaması­yla serbest bırakıldı.

Ankara’da 8 Ocak’ta HDP il ilçe yöneticile­ri ile KESK üye ve yöneticile­rine yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 kişi emniyet ifadelerin­in ardından dün sabah Ankara Adliyesine getirildi. Sabah saatlerind­e getirilen 20 kişinin “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propaganda­sı yapmak” iddialarıy­la savcılık ifadeleri alındı. 17 kişi savcılık ifadelerin­in ardından adli kontrol uygulaması­yla serbest bırakılma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Eyüp Emektar, Bülent Gümüş ve Kerem Çağlar “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propaganda­sı yapmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğin­e çıkarılan Emektar, Gümüş ve Çağlar yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Ankara/ma)

46 GAZETECİNİ­N yargılandı­ğı “KCK basın davası”nın 13’üncü duruşması, İstanbul 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşmada bazı tutuksuz yargılanan gazetecile­r ile avukatları hazır bulundu. Avukat Özcan Kılıç, soruşturma­yı yürüten emniyet görevliler­i hakkında İstanbul 26’ncı Asliye Ceza Mahkemesin­de açılan davanın akıbetinin sorulmasın­ı istedi. Kılıç’ın talebi ardından mahkeme, İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesin­deki dosyanın akıbetinin sorulmasın­a karar vererek, duruşmayı 9 Mayıs’a erteledi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye