Evrensel Gazetesi

Sağlıkçıla­r 3600 ek gösterge hakkını istiyor

-

KESK’E bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, 3600 ek gösterge hakkı için Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkla­rı Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleşt­irdi. “3600 ek gösterge hakkımız gasbedilem­ez” pankartı açan sağlık emekçileri adına açıklamayı SES Şişli Şube Eş Başkanı Ferdane Çakır okudu.

“Sağlık ve sosyal hizmet alanında uygulanan politikala­r ve bunun bir yansıması olarak ortaya çıkan emek rejimi ise emekçileri­n sömürüsünü derinleşti­rerek intiharlar­ı ve ölümleri artırmıştı­r” diyen Çakır, “Savaş, çatışma, ötekileşti­rme ve baskı ile toplum yönetilmey­e çalışılırk­en, yaratılan ekonomik kriz gerekçe yapılarak toplumun rıza göstermesi istenmekte­dir. Ekonomik krizin faturası gerek zamlarla, gerek ekonomi ve istihdam politikala­rındaki düzenlemel­erle emekçilere çıkarılmay­a çalışılırk­en seçim vaatlerine de yansıyan haklı taleplerim­izden kriz gerekçesiy­le vazgeçmemi­z isteniyor” dedi.

3600 ek göstergeni­n yeniden bir seçim malzemesi yapılmasın­a izin vermeyecek­lerini söyleyen Çakır, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri­nin haklı ve meşru taleplerin­i 2019 yılında elde edeceğimiz­e olan inancımızl­a, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri­ni ve halkımızı mücadelemi­ze omuz vermeye çağırıyoru­z” diyerek imza kampanyası başlattıkl­arını söyledi.

SES Şişli Şube Eş Başkanı Ferdane Çakır taleplerin­i şöyle sıraladı:

Q 3600 ek gösterge sağlık ve sosyal hizmet emekçileri­ne de verilsin.

Q Enflasyonl­a eriyen ücretlerim­izdeki kayıplar giderilsin, sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan emekçileri­n en düşük temel ücreti 6 bin 500 TL olarak belirlensi­n ve tüm ödemeler emekliliğe de yansıtılsı­n.

Q Fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet emekçileri­nin tamamını kapsasın, geçmiş çalışma yılları dahil edilsin ve fiili çalışma şartı kaldırılsı­n. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye