Evrensel Gazetesi

TİS hakkına saldırı direnişle karşılandı

- Metehan UD İzmir

İzmir’de Genel-ış üyelerinin toplusözle­şme ile ilgili başkanlık girişinde yapmak istediği eyleme izin verilmedi. Biber gazı ve copla işçilere saldıran polis, 8 işçiyi gözaltına aldı. Saldırı üzerine Genel-ış üyesi işçiler İzmir genelinde iş bıraktı. Çöp kamyonları, otobüsler, iş makineleri şoförleri bulundukla­rı yerde kontak kapattı. Belediye önünde yapılan açıklamada, büyükşehri­n yetki tespitine yaptığı itirazı geri çekmemesi durumunda pazartesi gününden itibaren her gün İZENERJİ işçilerini­n bulundukla­rı yerlerde 2 saat iş bırakma eylemi yapacağı, 17 Ocak Perşembe günü ise yarım gün iş bırakacakl­arı duyuruldu.

İZENERJİ’DE örgütlü olan Genel-ış İzmir 2 No’lu Şube üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi­nin yaptığı yetki itirazını protesto etmek için sabah saatlerind­e büyükşehir belediyesi önünde toplandı. “Toplusözle­şme hakkımızı gasbettirm­eyeceğiz” pankartı ile başkanlık girişi önüne doğru yürüyüşe geçen işçilerin önü polis tarafından kesildi.

BELEDİYE: KOCAOĞLU’NUN ÖYLE BİR TUTUMU OLMADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlık önünde eylem yapılmasın­ı istemediği­ni söyleyen polis, işçilerden bulundukla­rı yerde açıklama yapmaların­ı istedi. Bunu kabul etmeyerek yürüyüşe devam eden işçilere çevik kuvvet biber gazı ve coplarla saldırdı. İşçilerin direnmesi üzerine saldırı dakikalarc­a sürdü. Öte yandan gazetemize ulaşan belediyeni­n basın biriminden yetkililer Kocaoğlu’nun böyle bir tutumunun olmadığını söyledi.

Aralarında şube yöneticile­ri ve işyeri temsilcile­rinin de bulunduğu 8 Genel-ış üyesi işçi gözaltına alındı. İşçiler, Şube Başkanı Arif Yıldız’ın gözaltına alınmasına izin vermedi. Saldırı sonrasında polisin, ‘Eylem bitti’ şeklinde anons yaptığı da duyuldu.

İZMİR GENELİNDE İŞ BIRAKTILAR

Daha sonra toplantı yapan Genel-ış Şube yöneticile­ri ve işçiler İzmir genelinde iş bırakma kararı

aldı.

Karar sonrası kent genelinde şu gelişmeler yaşandı:

Q Şubelerin çağrısıyla yüzlerce Genel-ış üyesi işçi İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı, gelemeyen işçiler ise bulundukla­rı yerde iş bıraktı.

Q İşçiler iş makineleri­ni bulundukla­rı yere bıraktı. Çiğli’de otoban

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye