Evrensel Gazetesi

ŞUBE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

-

YAPILAN eylemden sonra Genelış 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ifadeye çağrıldı. İfade vermeye giden Yıldız gözaltında uygulanan işlemlerle karşılaştı. Yıldız kontrol için hastaneye götürüldü.

Gazetemiz baskıya girdiği sırada gözaltı işlemi devam ediyordu. girişinde çöp arabaları Çanakkale-ızmir yolunu kapattı. İzmir’in ana arteri Altonyol de çöp kamyonları ile kapatıldı. Çekiciler çöp araçlarını çekemedi. Buca Tüneli’ni kapatan çöp kamyonları Toma’ların gelmesini engelledi. Konak Meydanı’nda çöp kamyonları konvoy oldu.

Q Ödemiş, Tire ve Bergema’daki çöp kamyonları, İZSU tamir araçları yollarda kontak kapattı.

Q ESHOT otobüsleri de saat birde bulundukla­rı yerde kontak kapattı. Buca’da saldırıyı duyan otobüs şoförleri iş bırakma çağrısıyla araçları kenara çekip kontak kapattı. Yolculara, “Arkadaşlar­ımıza saldırı olmuş, otobüsler hareket etmeyecek, inebilirsi­niz” dedi.

KESK’E bağlı sendikalar­ın temsilcile­ri, İzmir Barosu yönetimi, CHP İzmir Milletveki­li Kani Beko, EMEP, HDP ve çok sayıda kitle örgütü temsilcisi de eyleme katıldı.

POLİS ENGEL OLAMADI

Polis toplanmaya engel olmak istese de başarılı olamadı. Büyükşehir ile Valilik binası arasında çok sayıda çevik aracı ve TOMA bulundurul­du. İşçiler sık sık “Sözleşme hakkımız söke söke alırız”, “Yaşasın sınıf dayanışmas­ı”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Birleşe birleşe kazanacağı­z”, “Sadaka değil toplusözle­şme” ve “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları­nı attı.

Belediye önünde işçilere seslenen Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi­nin işçilere yönelik tutumunun Hükümetle benzeştiği­ne dikkat çekti. Yıldız, gün içerisinde büyükşehri­n itirazı geri çekmemesi durumunda pazartesi gününden itibaren her gün İZENERJİ işçilerini­n bulundukla­rı yerlerde 2 saat iş bırakma eylemi yapacağı, 17 Ocak Perşembe günü ise yarım gün iş bırakacakl­arını dile getirdiler. Yıldız, ayrıca itiraza karşı açılan davanın görüleceği 31 Ocak günü de tüm gün iş bırakacakl­arını ve adliye önünde eylem yapacaklar­ını ifade etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye