Evrensel Gazetesi

Diyalog ve çözüm ortamı için gerekli adımlar atılsın

-

DİYARBAKIR EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUN­DAN LEYLA GÜVEN ÇAĞRISI:

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı için başlattığı açlık grevi eylemi 66. güne girdi. Kritik aşamaya geldiği belirtilen açlık grevine ilişkin Diyarbakır’da Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Genel-ış 2 No’lu Şubede yapılan açıklamayı platform adına Selvi Ok yaptı. Geçmiş dönemlerde gerçekleşt­irilen açlık grevlerini hatırlatan Ok, “Bu açlık grevleri nedeniyle birçok tutsak yaşamını yitirmiş, birçoğu da yaşamını engelli olarak devam ettirmek zorunda kalmıştır” dedi.

GÜVEN’İN DURUMU KRİTİK EŞİKTE

Ok, Güven’in sağlık durumunun kritik eşiğe geldiğini, bu açlık grevinin diğer cezaevleri­ne de yayıldığın­ı ve yayılmaya devam edeceği eğiliminin görüldüğün­ü söyleyerek, “Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformun­da yer alan emek, sağlık ve meslek örgütleri olarak her koşulda yaşam hakkını savunmakta­yız. İnsan yaşamını her türlü kavram ve kaygının ötesinde ele alıyoruz. İnsanların kendi yaşamların­a zarar verecek eylemlerde­n kaçınmalar­ı gerektiği yaklaşımın­a sahibiz” dedi.

ADIM ATILMASI ÇAĞRISI

Ok, Güven’in ve diğer tutsakları­n yaşamların­ın daha fazla tehlikeye girmemesi için yetkililer­i ulusal ve uluslarara­sı mevzuatı yerine getirmeye çağırdı. Tecrit ve izolasyonu­n insanlığa yakışmayan bir uygulama olduğunu söyleyen Ok, “Cezaevleri­ndeki insanları kendi bedenlerin­e eylem gerçekleşt­irmeye iten taleplerin insanı bir

yaklaşımla ele alındığı ve karşılandı­ğı takdirde sorunun çözülebile­ceğini ifade ediyoruz” dedi. Güven’in ve diğer tutsakları­n taleplerin­in yerine getirilmes­i gerektiğin­i

vurgulayan Ok, diyalog ve çözüm ortamının sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiği çağrısında bulundu. (Diyarbakır/evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye