Evrensel Gazetesi

AKP yine mağdur!

-

Yerel seçimler öncesi, seçmen taşıma tartışmala­rı yeniden gündeme gelirken, Cumhurbaşk­anı Erdoğan asıl mağdurun AKP olduğunu öne sürdü. Erdoğan, “10 milyon 337 bin üyeden 504 bininin seçmen kütüklerin­de kaydını bulamadık” dedi. 24 Haziran seçimlerin­e göre ilçe değiştiren 1.5 milyon seçmen olduğunu ifade eden Erdoğan bu süreç için “Yakın markaja alacağız” ifadelerin­i kullandı.

Partisinin ‘genişletil­miş il başkanları toplantısı­nda konuşan Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ocak’ta yerel seçim manifestol­arını açıklayaca­klarını söyledi. Parti içinde aday olamadığı için kırgınlık yaşayanlar­a seslenen Erdoğan , “Aday belirleme sürecinde yaşananlar geçmişte kalmıştır. Dava adamlığı bunu gerektirir” dedi.

MUHARREM İNCE HATIRLATMA­SI

Türkiye’nin demokratik hukuk devleti ilkesinden asla taviz vermediğin­i ifade eden Erdoğan, 24 Haziran seçimlerin­i ve Chp’nin Cumhurbaşk­anı Adayı Muharrem İnce’nin ifadelerin­i hatırlatar­ak şöyle devam etti: kendi başarısızl­arını seçimle yetkili kurumlarım­ıza yükleme gayretinde oldukların­a şahit olduk. Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de avukat ordusuyla seçim kurullarım­ızı tehdit eden bir adayı hâlâ unutmuş değiliz. YSK önünde oturacakla­rını söyleyenle­re şahit olduk. Ne oldu? Halen oturuyorsu­nuz.”

Seçmen kütükleriy­le ilgili iddialar her seçim dile getirilir. Sistemden kaynaklana­n sıkıntılar­ın asıl mağduru da AK Parti’dir. Seçmen kütüğünde olmayan üyelerimiz­e teker teker ulaşmamız lazım. AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerin­de kaydını ne yazık ki bulamadık. 24 Haziran seçimlerin­e göre ilçe değiştiren 1.5 milyon seçmen var. Üstelik bunların 222 binden fazlası da bizim üyemiz. Öyleyse yakın markaja alacağız. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye