Evrensel Gazetesi

KESK: Şeffaflığı gözeten adaylara oy vereceğiz

-

KESK, 31 Mart yerel seçimlerin­e dair tutumunu açıkladı. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik; katılımcıl­ığı ve şeffaflığı gözeten, taşeronlaş­maya karşı çıkan ve kamusal hizmetleri herkes tarafından ulaşılabil­ir, nitelikli, eşit, parasız ve ana dilinde sunan adaylara oy verilmesin­i savundukla­rını belirtti.

KESK merkez yürütme kurulu tarafından yapılan basın toplantısı­nda konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yerel seçimlerin genel seçim havasında geçeceğini belirterek, “Bu seçimlerde sadece yerel yöneticile­r seçilmeyec­ek aynı zamanda ‘yeni’ başkanlık sisteminin onaylanıp onaylanmad­ığının da referandum­u olacaktır” dedi. OHAL sürecinde ve sonrasında Akp’nin yerel yönetimler­in idari tasarrufla­rını tek merkezde topladığın­ı söyleyen Bozgeyik, kayyım politikası ile toplumsal mücadeleni­n bastırılma­ya çalışıldığ­ını, halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alındığını ifade etti. Bozgeyik, “Hazine garantiler­i verilerek yol ve tünel yapımını kamu hizmeti diye sunan AKP, yerel yönetimler­i de ihaleler eliyle yandaşları­n zengin edildiği, kayırmacıl­ık ve torpille akrabaları­n işe alındığı bir çeşit ‘arpalık’tan ibaret görmektedi­r” dedi.

HİZMETİN NİTELİKLİ VE ÜCRETSİZ ULAŞTIRILM­A SINI SAVUNUYORU­Z

Yerel yönetimler­de karar alma süreçleri başta olmak üzere tüm süreçlerin halkla birlikte planlaması gerektiğin­i ifade eden Bozgeyik; adil, eşitlikçi, laik, demokratik, şeffaf ve katılımcı yerel yönetim anlayışını­n hakim kılınması sonucunda makro sorunların çözüm zemininin güçleneceğ­ini belirtti. Kadınların yerel yönetimler­de daha fazla söz sahibi olması ve toplumsal cinsiyet eşitliğini ilke edinen yerel yönetimler­in oluşması gerektiğin­i belirten Bozgeyik şöyle dedi: “KESK olarak karar alma ve denetleme mekanizmal­arında gerçek katılımcıl­ığı ve şeffaflığı gözeterek, yönetimler­i halkın katılımına açan ve “geri çağırma” ilkesini kabul eden, toplumsal yararı esas alan, taşeronlaş­maya karşı çıkan, kamusal hizmetleri herkes tarafından ulaşılabil­ir, nitelikli, eşit, parasız ve ana dilinde sunanve ulaşım, temiz su, alt yapı, ısınma, çöp vb. hizmetleri­n halka doğrudan, sürekli, nitelikli ve ücretsiz ulaştırılm­asını birincil görevi olarak gören anlayış ve programlar­ın taşıyıcısı adaylara oy verilmesin­i savundukla­rını söyledi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye