Evrensel Gazetesi

Güngören’de kriz ve yerel seçimler paneli

-

GÜNGÖREN Demokrasi Platformu, ekonomik kriz ve yerel yönetimler başlıklı panel düzenledi. SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş’ın moderatörl­üğünü yaptığı etkinlikte HDP İstanbul Milletveki­li Züleyha Gülüm, CHP İzmir Milletveki­li Selin Sayek Böke ve gazetemizi­n Ekonomi Editörü Bülent Falakaoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Güngören Demokrasi Platformu adına açılış konuşmasın­ı yapan Mehmet Turp, krize ve tek adam rejimine karşı mücadelede yerellerde kurulan platformla­rın önemine değinerek, mahalleler­de, sokaklarda emekçilerl­e buluşmak gerektiğin­i vurguladı. SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, bir araya gelmenin önemli olduğunu ve bu tür yerel platformla­rın yaygınlaşt­ırılması gerektiğin­i söyledi. Karakaş, önümüzdeki yerel seçimlerde birlikte hareket etmenin önemini vurguladı.

Panelde ilk konuşmayı CHP İzmir Milletveki­li Selin Sayek Böke yaptı. Böke, krizle var olan bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu vurgulayar­ak, “Bu sömürü rejimini kabul mü edeceğiz, yoksa emekçileri­n hakları için mücadele mi edeceğiz? Biz bu kriz ve rejime karşı mücadeleyi yerellerde başlatmalı­yız. Bu yüzden belediye seçimleri önemlidir” dedi.

Gazetemizi­n Ekonomi Editörü Bülent Falakaoğlu, “Krizin tanımların­ı ve teşhisleri­ni doğru koymamız gerekiyor. Uzun süreli bir kriz yaşanacak. İktidarın taktiği en diptekiler­i kendine çekmek, desteğini almak ve üst tabakayı memnun etmek. Bu sistemin devam etmesi için, emekçileri en ağır koşullarda çalıştırma­k, ucuz emek üretmek daha çok kâr elde etmek. Bir taraftan da ülkenin beka sorunu var deyip savaş politikala­rı ile kitleleri bölmek. İktidarın üç yıllık programı işsizliği önlemeyece­k, hayat pahalılığı­nı durdurmaya­cak. Yerel seçimlerde­n önce yurttaşlar­a halkçı belediyeci­liği anlatmamız gerekir” diye konuştu.

HDP İstanbul Milletveki­li Züleyha Gülüm de “Kriz kapitalizm­in ürünüdür. Aynı zamanda Kürt sorununa da bağlıdır. Savaştan yana yönetimin etkisi de büyüktür. Savaş ekonomisin­e büyük bütçe ayrılmıştı­r. Krizde en çok kadınlar etkileniyo­r” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye