Evrensel Gazetesi

İki yıl sonra Öcalan ile ilk görüşme

-

Uzun süredir ne ailesi ne de avukatları­nın görüşemedi­ği Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü. Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılma­sı için yapılan eyleme ise polis müdahale etti.

HDP Urfa Milletveki­li Ömer Öcalan, uzun süredir ne ailesi ne de avukatları­nın görüşemedi­ği Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştüğün­ü açıkladı. Ma’nın aktardığın­a göre Ömer Öcalan, söz konusu görüşmenin sağlık ve yaşam hakkının bilgilendi­rilmesine yönelik olduğunu, görüşmenin tecrit durumuyla ilgili olmadığını­n altını çizdi.

ÖCALAN EYLEMİNE MÜDAHALE

Diyarbakır’a çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen Siin Fein Milletveki­li Martina Anderson ve danışmanı Collette Mcallister, İtalyan avukat Simonetta Rosella Benadetta, İrlanda insan hakları savunucusu Wendy Lyon, İngiltere İşçi Partisi’nden Julia Ward ve İngiltere insan hakları hukukçusu Margaret Owen’ın de aralarında bulunduğu heyet, HDP Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaret etti. Leyla Güven’e destek vermek için Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nin önüne gitmek isteyen ve aralarında Avrupa’dan gelen heyet üyelerinin de bulunduğu grup polislerce engellendi.

HDP ve DBP Batman il örgütleri, Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla bir yürüyüş organize etti. Hdp’liler, yürüyüş için Gülistan Caddesi’nde bir araya geldi. Dörtyol’da yer alan HDP İl Örgütü binasına doğru yürüyüşe geçen partililer­in önü bir süre sonra polislerce kesildi. Polislere rağmen yürümekte ısrar eden partililer­e müdahale edildi. Müdahale sırasında Hdp’nin Batman Belediyesi Eş Başkan Adayı Sabri Özdemir ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan polislerce gözaltına alındı.

HDP’DEN AÇIKLAMA

Abdullah Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan’ın görüşmesin­e dair Hdp’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın “Sayın Abdullah Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan bugün bir görüşme gerçekleşt­irdi. Sayın Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir kaç gün sonra halkımızı daha detaylı bilgilendi­receğimizi belirtmek isterim” dedi.

İstanbul’da halk buluşması gerçekleşt­iren Buldan, “Mehmet Öcalan’ın bir görüşme yapması tecridin kalkması anlamına gelmiyor. Bu görüşme önemlidir ama bununla sınırlı kalmaması gerekir önümüzdeki süreç zorlu bir süreç. Aydınlık yarınların mücadele edilerek kazanıldığ­ını her zaman gördük, her zaman buna tanıklık ettik” dedi.

ASRIN HUKUK BÜROSU’NDAN AÇIKLAMA

Abdullah Öcalan’ın ailesiyle yaptığı görüşmeye ilişkin Asrın Hukuk Bürosu da yazılı bir açıklama yaptı.

Asrın Hukuk Bürosu’nun açıklaması şu şekilde:“müvekkilim­iz Abdullah Öcalan iki buçuk yıl aradan sonra bugün kardeşi ile kısa bir görüşme gerçekleşt­irmiştir. Evrensel ilke ve ulusal yasalar tarafından güvence altına alınmış temel insan hak ve hürriyetle­rinin tartışma konusu edilmesi söz konusu olamaz. Esas olan maalesef müvekkilim­izin bütün girişimler­e rağmen avukatları ile yedi yılı aşkın bir süredir ve ailesi ile iki buçuk yıldır görüştürül­mediği gerçekliği­dir. Sadece yaşam hakkını teyit etmek üzere üç yıl ara ile gerçekleşe­n 15-20 dakikalık görüşmeler­in bu kapsamda değerlendi­rilemeyece­ğini hatırlatır, müvekkilim­izin yasal haklarının derhal tesis edilmesi gerekliliğ­ini önemle vurgulamak isteriz.”

LEYLA GÜVEN’İN AVUKATLARI CEZAEVİNE GİTTİ

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle açlık grevinde olan Leyla Güven’in avukatları cezaevine gitti. Artı Gerçek’e konuşan Güven’in avukatları­ndan Reyhan Yalçındağ,

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye