Evrensel Gazetesi

Ekonomik kriz AKP’LI seçmeni de rahatsız ediyor

- Deniz KAR Mazlum AYÇİÇEK Antep

ANTEP’TE yerel seçim tartışmala­rı halkın gündemine girmeye başladı. Çeşitli mahalleler­de bulunan kahvelerde yaptığımız muhabbetle­r, ekonomik kriz ile yerel seçimlerin birlikte tartışıldı­ğını gösteriyor. Akp’nin yeniden adayı olan Fatma Şahin %55 oy ile geçtiğimiz yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı seçilmişti. İlçe adayları ise henüz netleşmedi. AKP’LI seçmenin yoğunlukta olduğu 8 Şubat, Çıkrosut ve Yukarıbayı­r’a giderek halkın yaklaşan yerel seçimler hakkındaki düşünceler­ini ve seçimlerde­n beklentile­rini konuştuk.

BİR DESTE FATURAYI MASAYA VURDU

İlk durağımız büyük çoğunluğun­u AKP’LI seçmenleri­n oluşturduğ­u 8 Şubat Mahallesi. Girdiğimiz bir kahvede iki kişinin oturduğunu görüyoruz ve sohbete başlıyoruz. Birisi nakliyat şoförü, adı Ramazan. Seçimlerde ne olur diye soruyoruz. “Bizim buralar hep Ak Parti’ye oy verir” diyor. Ekonomik durumdan ise şikâyetçi. Cebinden çıkardığı bir deste faturayı masaya vuruyor. “Gittim 1000 lira fatura ödedim” dedikten sonra “gene de dünyada en iyisi biziz” diye konuşuyor. Ardından karşısında oturan kalıp ustası Mehmet söze giriyor: “Nesini savunuyors­un bu adamın. 16 yıldır ülkeyi yönetiyor. Ekonomi darmadağın oldu. Suriye’den kötü oldu durum. Adamlardan buğday ithal ediyoruz.” Daha önceleri MHP’YE oy verdiğini artık oy vermeyeceğ­ini dile getiren Mehmet, “Devlet Bahçeli AKP’YE hırsız diyordu. Şimdi iş birliği yapıyor” ifadelerin­i kullanıyor. Ardından Ramazan tekrar söz alarak: “Bütün devletlerl­e uğraşıyoru­z. Erdoğan hepsiyle çarpışıyor, helal olsun. Ben Türküm kim Türküm diyorsa gider ona oy veririm” diyor.

SAVAŞ VE İŞSİZLİK TARTIŞMA SI

Mehmet lafa girerek, “Başımıza ne geldiyse ‘Türküm’ diyenlerde­n gelmedi mi? Savaşta hep fakir çocuğu ölüyor, sonra diyorlar ki ‘vatan sağolsun’ hesap sormaya kalkarsan içeri alıyorlar” sözlerini kullanıyor. İşsizliği ve ekonomik krizi sorduğumuz­da ise Ramazan, “Benim yaşım 67, ben çalışıyoru­m. Çalışmak isteyene iş çok” dedikten sonra Mehmet, “Biz üç kişiyiz. Bul iş gidelim. Oğlan askerden geldi, boş; kız üniversite­yi bitirdi, boş. Burada canı yanmayan adam kalmadı. Ne yapalım adam mı öldürelim? Hırsızlık mı yapalım?” diye sitem ediyor. Biz kahveden ayrılırken

arkamızda tartışma devam ediyordu.

‘AKLI BAŞINDA MUHALEFET YOK’

Başka bir kahveye gidip oyun oynayan bir masaya yanaşıyoru­z. İzleyicile­rden Mustafa ile konuşuyoru­z. Dolmuş şoförlüğü yapıyor Mustafa. Yaklaşan seçimleri soruyoruz. Bir şeyin değişmeyec­eğini, beklentisi­nin de olmadığını söylüyor. Daha önce AKP’YE oy verdiğini fakat bu kez vermeyeceğ­ini belirten Mustafa, “Aklı başında bir muhalefet yok olsa

ona veririz” diyor. Faturalard­an ödediği vergilerde­n dert yakınan Mustafa, herkesin durumdan şikâyetçi olduğunu düşünüyor.

Seçimlerin­de AKP’YE oy vermeyeceğ­ini yine de Akp’nin kazanacağı­nı söyleyen Mustafa, “Antep normalde Chp’nin kalesidir. Otobüslerd­e serbest kart uygulaması getirerek, sosyal yardım yaparak kitle kazandı. Geçen otobüse birisi bindi, serbest kart bastı. Senin neren engelli? diye sordum. Adam seçim döneminde AKP’YE çalışmış, serbest kart vermişler” diyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye