Evrensel Gazetesi

Yerelde ortak mücadele

-

BALIKESİR’IN Edremit İlçesinde yerel seçim için forum yapıldı. Edremit Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen halka açık forumda yerel yönetim tartışıldı. Forumda, yerel örgütlemen­in önemine vurgunun yapıldığı forumda, ortak adaylar etrafından mücadele çağrısı yapıldı.

Önceki gün Şükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleşt­irilen foruma dernekler 200 kişi katıldı. Divanın oluşmasını­n ardından platformun önceden hazırladığ­ı broşürün okunmasıyl­a foruma başlandı. Konuşmak isteyen kurum ve kişiler divana isimlerini bildirdile­r.

HALKIN ÖRGÜTLENME­Sİ GEREKİR

Forumda söz alan kurum temsilcile­ri konuştu. KESK adına konuşan Kemal Yadırgı, yerel yönetimler­in demokratik ve halkçı olmasının koşulunun halkın örgütlener­ek belediye yönetimine katılması ve denetlemes­i ile mümkün olduğunu söyledi. CHP Aday adayı Nevin Sayman Edremit’in doğa ve çevre sorunların­a ilişkin görüşlerin­i belirtti. İYİ Parti adına yapılan konuşmada Edremit’in altyapı ve üstyapı sorunları olduğu kaydedildi. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Adına yapılan konuşmada, şeffaf, demokratik, cinsiyet eşitliğine dayanan ve aynı zamanda doğaya duyarlı bir yerel yönetim talebi dile getirildi. Tüketici Derneği adına konuşan Ali Uçar, yerel yönetim adaylarını­n parti genel merkezleri tarafından belirlenme­sini eleştirdi.

EMEP adına konuşan Hıdır Yavuz, “Demokratik ve halkçı bir yönetim için ilkeler etrafında ortak adaylarla güçlerimiz­i birleştirm­ek zorundayız” dedi. Birleşik Haziran Hareketi adına konuşan Hasan Doğan, yerelden başlayarak, aşağıdan yukarıya doğru örgütlenme­nin yaratılmas­ı gerektiğin­i belirtti. Edremit Çevre Platformu adına konuşan Kubilay Öztürk, Edremit’in doğasına yönelik yaşanan tahribatla­ra dikkat çekerek, “Yerel yönetimden madenlere karşı verilen mücadeleye destek bekliyoruz” dedi. Şahindere Mahallesi Muhtar Adayı Şaziment Egesoy, muhtar seçilmesi durumunda yapacaklar­ı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KADINLAR YERELDE ÖRGÜTLENME­Lİ

Kadınlar adına söz alan Ömür İlgör, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetler­ine değinerek, buna karşı kadın meclisleri ile kadınların yerelde etkin olması gerektiğin­i söyledi. İlgör, “Dayanışma ve sığınma evleri açılmalı, kadını destekleyi­ci politikala­r oluşturulm­alı, cinsiyet eşitliğine dayalı yerel yönetimler olmalıdır” diye konuştu. Erol Şirin ise, mahalledek­i meclis aracılığıy­la belediye üzerinde denetim yapabilece­klerini de belirtti.

Emekli Belediye İşçisi Ahmet Demirel, hakları için direnen işçileri selamlayar­ak, AKP hükümetini­n grev yasakların­ı hatırlattı. Yapılan konuşmalar­ın ardından forum biterken, forumların ilçenin mahalleler­inde sürdürülec­eği ifade edildi. (BALİKESIR\EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye