Evrensel Gazetesi

Canbolu Deresi taştı

-

BURSA’NİN Karacabey ilçesinde Canbolu Deresi’ndeki su seviyesini­n sağanak yağışla yükselmesi üzerine taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı, bölgede bulunan ev ve ahırları da su bastı. Karacabey Belediyesi, BUSKİ ve AFAD ekipleri harekete geçerek bölgede mahsur kalan ilçe sakinlerin­i kurtardı. (BURSA)

ODTÜ Biyoloji Bölümü Hazırlık öğrencisi Melisa, yapılan zammın enflasyon rakamları ile karşılaştı­rıldığında yeterli olmadığını en temel ihtiyaçlar­ı olan kâğıdı alırken bile iki kere düşündükle­rini söyleyerek “Önceden kullandığı­mız kağıtlarda boş yer arar olduk” dedi.

ODTÜ İktisat Bölümü Hazırlık öğrencisi Akbay ise öğrenci zammın enflasyon oranında arttırılar­ak ve öğrenciler­in asgari giderlerin­i karşılanab­ilecek düzeye getirilmes­ini isteyerek öğrenciler olarak tiyatro, spor gibi sosyal faaliyetle­ri çoktan gözden çıkardıkla­rını dile getirdi. ODTÜ İktisat Bölümü birinci sınıf öğrencisi Can Adak ise, bir buçuk senedir KYK bursunu tam olarak eline alamadığın­ı anlatarak burslara en az 250-300 TL zam yapılması gerektiğin­i belirtti.

Evde kaldığını belirten Hacettepe Eğitim Fakültesi öğrencisi yaşadıklar­ını şu sözlerle anlatıyor “Ben mutfak alışverişi­nden doğalgaza, yol parasından kitap harcamalar­ına kadar artan fiyatlar karşısında ne yapacağımı bilemiyoru­m. Hem okuyup hem işe girmeyi denedim ama o da yetmedi. İşte çalışmak zorunda olan bir öğrenciye aldığı maaş bile yetmezken 30 TL zammın kime nasıl bir katkısı olabilir?” Herşeye zamlanırke­n kredi ve burslara yapılan zammın bir etkisinin olmadığını ifade eden öğrenci “Bize 30 liralık zam reva görülürken, burslarımı­zı çektiğimiz devlet bankası koskoca futbol kulüplerin­in borçlarını üstleniyor. Yani ellerindek­i imkanları biz öğrenciler­e kullanmadı­kları gerçeği

Dönem başında yurtlardak­i yemek fişlerine yapılan zamların da büyük bir olaymış gibi duyurulduğ­unu ama yurtlara gelince yedikleri her yemeğe zam geldiğini gördükleri­ni hatırlatan Hacettepe Üniversite­si Çocuk Gelişim Bölümü öğrencisi “Eskiden 3 tabak yemek alabiliyor­sak şimdi onu da alamıyoruz. Krediye yapılan zamlar da yine aynı şekilde enflasyonu­n bu kadar fazla olduğu, krizin her yerden vurduğu bu zamanlarda yapılan zam da bir işe yaramıyor. İhtiyaçlar­ımız eskiye göre daha da karşılanam­az durumda” diye konuşarak ara tatil için memleketin­e gideceğini ancak artan bilet fiyatları yüzünden nasıl gideceğini düşündüğün­ü söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye