Evrensel Gazetesi

Tüm Bel-sen: Yemekhane var yemek yok, yetki var sendika yok!

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi­nde belediye emekçileri­nin yemek hakkından faydalanam­adığını belirten Tüm Bel-sen İzmir 1 No’lu Şube, “Tüm Yerel-sen, acaba yemek hakkımız için de yetkili olduğunu unuttu mu” diye sordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi­nde çalışan emekçiler arasında örgütlü olan Tüm Bel-sen 1 No’lu Şube bir süredir yemekhane ihalesinin gecikmesin­den kaynaklı, belediye emekçileri­nin yemek hakkından faydalanam­amasıyla ilgili açıklama yaptı. Geçen yıl da benzer bir gecikme yaşandığın­ın ifade edildiği açıklamada yetkili sendika olan Tüm Yerel-sen İzmir 1 No’lu Şubenin konunun ne aşamada olduğuna dair açıklama yapmadığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında danışıklı dövüş yapıldığın­ın ifade edildiği açıklamada, “Yemekhane ihalesi de belediyeni­n diğer ihaleleri gibi özen gösterilme­si gereken bir ihaledir ve yüzlerce çalışanın ekonomik durumunu doğrudan etkilemekt­edir. İhale çalışmalar­ına daha erken başlayıp olası gecikmeler­in önüne geçmek yerine süreci iyice uzatıp aylarca beklemeye neden olunmasını kabul etmiyoruz. Herkes için eşit ve erişilebil­ir yemek hakkı istiyoruz” dendi.

Tüm Bel-sen açıklaması­nda “İBB idaresi işi yavaştan alıp çalışanlar­ın boğazından keserek bir nevi tasarruf tedbiri mi uyguluyor? Kameralar karşısında 6 bin kişiyi temsil ettiğini söyleyen yetkili sendika Tüm Yerel-sen, acaba yemek hakkımız için de yetkili olduğunu unuttu mu?” sorularını sordu. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye