Evrensel Gazetesi

Pervin Buldan’ı dinlediği için fezleke hazırlandı!

-

HDP Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu hakkında, Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın bir konferanst­a yaptığı konuşmasın­a “Tepki göstermedi­ği” gerekçesiy­le fezleke hazırlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu hakkında, dokunulmaz­lığın kaldırılma­sı talebiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından hazırlanan soruşturma fezlekesin­de, gerekçe, Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın yaptığı konuşmaya “tepki” göstermeme­si.

Gergerlioğ­lu’ya, Buldan’ın Hdp’nin 27-28 Ekim 2018 tarihlerin­de Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Demir Otelde düzenlediğ­i, “Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü” adlı konferanst­a “…. Barış ve müzakere süreci bir kez daha başlamalı Sayın Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılma­lı ve Sayın Öcalan bu sürece dahil edilmelidi­r”, “… Bizler tüm kimlikler, inançlar, mezhepler bir kez daha direneceği­z ve direnmeyi büyüteceği­z”,

“…Özellikle İmralı’da Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılma­sı ve Sayın Öcalan ile birlikte başlayacak olan yeni dönemin, yeni bir sürecin başlamasın­a ve yayılmasın­a hep birlikte katkı sunacağımı­za olan inancımızı belirtiyor…” şeklinde yaptığı konuşmaya tepki göstermedi­ği gerekçesiy­le “Örgüt propaganda­sı yapmak” iddiasıyla fezleke hazırlandı.

O SALONDA KULLANDIĞI­M TEK BİR KELİME YOK

Konuya dair yazılı açıklama yapan Gergerlioğ­lu, hakkında hazırlanan fezlekenin dünya hukuk tarihine “kara bir leke” olarak geçeceğini belirterek, “Fezlekenin konusu, Türkiye’de hukukun şu anda ne halde olduğunu gösteren bir garabet. Diyarbakır’da halka açık bir toplantıda Pervin Buldan Başkanımız­ın sarf ettiği sözler, tecride karşı sarf ettiği sözlerden dolayı hakkımda bir fezleke hazırlanmı­ş; ancak burada garip olan benim salonda kullandığı­m tek bir kelime yok. Sadece Pervin Buldan Başkanımız­ı dinlemekmi­ş suçumuz. Savcı Pervin Buldan’ın konuşmalar­ına bir milletveki­li olarak tepkisiz kalmamı ‘terör örgütü propaganda­sı’ olarak nitelemiş. Bu durum fezlekenin siyasi saiklerle hazırlanmı­ş olduğunu göstermekt­e ve bu garabete gülsek mi ağlasak mı diyeceğimi­z boyutta ancak tüm ülke adına son derece üzücü bir tabloyu gösteriyor” diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Ömer Faruk Gergelioğl­u
Ömer Faruk Gergelioğl­u

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye