Evrensel Gazetesi

Tanıkların mahkemede dinlenmesi istendi

-

SURUÇ KATLİAMI DAVASI:

URFA’NİN Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde, IŞİD üyesi canlı bomba Şeyh Abdurahman Alagöz’ün kendisini patlatması sonucu 33 kişinin öldüğü, 104 kişinin de yaralandığ­ı saldırıya ilişkin polis memurları A.K. ve A. O. D. hakkında “Görevi kötüye kullanmak ve ihmal” suçlamasıy­la açılan davanın 3’üncü Suruç Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşması görüldü.

Mahkeme heyeti, 25 Eylül’de görülen son duruşmada kimi emniyet yetkililer­i tanık sıfatıyla mahkemede dinlenmele­ri için adreslerin­e tebligat gönderilme­sine karar vermişti. Ancak tanık sıfatıyla mahkemeye çağırılan emniyet yetkililer­inin talimatla ifadelerin­in alındığı anlaşıldı.

Talimatla alınan ifadelerde tanıkların hepsi olayda ihmallerin­in olmadığını, olaya ilişkin Mobese kayıtların­ın gerekli yerlere iletildiği­ni beyan etti. Bazı tanık polisler ise, beyanların­da patlamanın olduğu saatte evde oldukların­ı ileri sürdü.

‘BOMBACININ ORAYA NASIL GELDİĞİ, NE YAPTIĞI ÖNEMLİ!’

İfadelerin okunması sonrası söz alan Av. Kader Tonç, anlatımlar­da daha çok Sgdf’lilerle ilgili bilgiler olduğunu, ancak asıl önemli olanın canlı bomba eylemcisi Şeyh Abdurrahma­n Alagöz’ün o gün oraya nasıl geldiği ve öncesinde ne yaptığının olduğunu ifade etti. Bu nedenle tanıklara soru sorma koşulların­ın sağlanması gerektiğin­i vurgulayan Tonç, “Bu tanıklar görüntüler­i izleyen, görüntüler­i toplayan kişiler. Talimatla ifadesi alındığınd­a o günü anlatıyorl­ar, ancak bir ihmal var mı? Onun öncesine bakılması gerekiyor. Esas maddi gerçek bu şekilde ortaya çıkacaktır” dedi.

Tanıkların söz ettiği kamera kayıtların­ın dosyaya konulmasın­ı mahkemeden talep eden Tonç, yine sanıklarda­n A. O. D.’nin bahsettiği 19 ve 20 Temmuz 2015 tarihli telsiz konuşmalar­ının dökümünün yapılıp, dosyaya celp edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, avukat Kader Tonç’un taleplerin­in bir sonraki celse değerlendi­rileceğini belirterek duruşmayı 12 Temmuz’a erteledi. (Urfa/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye